Siirry suoraan sisältöön

Valmisruokateknologia (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03CE60144-3

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.08.2015 - 30.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2015 - 19.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Opintojakso
KC03CE60144

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä
- osaa kehittää valmisruokaprosesseja.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään valmisruokavalmisteiden prosessointiin, turvallisuuden hallintaan ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Smith, D. ym. Processing Vegetables Science and Technology (1997).

Opetusmenetelmät

Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti erilaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa monipuolisesti aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Esitietovaatimukset

Lihateknologia 1

Siirry alkuun