Valmisruokateknologia (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03CE60144-3
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 19.12.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Matti-Pekka Pasto
- Opintojakso
- KC03CE60144
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-	osaa arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä
-	osaa kehittää valmisruokaprosesseja.
                    
Sisältö
Opintojaksolla perehdytään valmisruokavalmisteiden prosessointiin, turvallisuuden hallintaan ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.
                    
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Smith, D. ym. Processing Vegetables Science and Technology (1997).
                    
Opetusmenetelmät
Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut
                    
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti erilaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa monipuolisesti aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Esitietovaatimukset
Lihateknologia 1
                    
