Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen laadun kehittäminen (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15BRPJ021-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.12.2016 - 12.02.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2017 - 19.02.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Kirta Nieminen
Opintojakso
KI15BRPJ021

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Hän osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta laadunhallinan keinoja käyttäen. Opiskelija tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ruokapalvelujen toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Sisältö

- lainsäädännön mukainen omavalvonta
- omavalvonnan tukijärjestelmä osana laadunhallintaa
- laadunhallinta ja -varmistus ammattikeittiössä
- kestävä kehitys ammattikeittiössä

Oppimateriaalit

- Elintarvikelainsäädäntö
- Matkailu ja Ravintolapalvelut MaRa Ry. 2013. Omavalvonta ravintolassa. Elintarvikkeet. Helsinki.
- Korkeala, H. 2007. Elintarvikehygienia - ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. Helsinki.
- Ympäristöosaava.fi -sivusto
- FCG Finnish Consulting Group Oy. 2010. Julkisten ruokapalvelujen laatukriteerit. Helsinki.

Opetusmenetelmät

- Luennot, oppimistehtävät, Ympäristöpassi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- opiskelijan kokonaistyömäärä 145 h, josta kontaktiopetus 15 %, oppimistehtävät ja itsenäinen opiskelu 85 %

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1
Opiskelija tuntee ammattikeittiön hygienian ja omavalvonnan suunnittelun periaatteet. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa luetella kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3
Opiskelija osaa suunnitella ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa esitellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Esitietovaatimukset

- Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia

Siirry alkuun