Ruokapalvelujen laadun kehittäminen (5op)
Toteutuksen tunnus: KI15BRPJ021-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.12.2016 - 12.02.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 09.01.2017 - 19.02.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Kirta Nieminen
- Opintojakso
- KI15BRPJ021
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Hän osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta laadunhallinan keinoja käyttäen. Opiskelija tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ruokapalvelujen toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.
Sisältö
- lainsäädännön mukainen omavalvonta
- omavalvonnan tukijärjestelmä osana laadunhallintaa
- laadunhallinta ja -varmistus ammattikeittiössä
- kestävä kehitys ammattikeittiössä
Oppimateriaalit
- Elintarvikelainsäädäntö
- Matkailu ja Ravintolapalvelut MaRa Ry. 2013. Omavalvonta ravintolassa. Elintarvikkeet. Helsinki.
- Korkeala, H. 2007. Elintarvikehygienia - ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. Helsinki.
- Ympäristöosaava.fi -sivusto
- FCG Finnish Consulting Group Oy. 2010. Julkisten ruokapalvelujen laatukriteerit. Helsinki.
Opetusmenetelmät
- Luennot, oppimistehtävät, Ympäristöpassi
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- opiskelijan kokonaistyömäärä 145 h, josta kontaktiopetus 15 %, oppimistehtävät ja itsenäinen opiskelu 85 %
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1
Opiskelija tuntee ammattikeittiön hygienian ja omavalvonnan suunnittelun periaatteet. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa luetella kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3
Opiskelija osaa suunnitella ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa esitellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.
Esitietovaatimukset
- Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia