Siirry suoraan sisältöön

Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan (3op)

Toteutuksen tunnus: KA03BELTE10-1

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.08.2015 - 30.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2015 - 30.10.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Opintojakso
KA03BELTE10

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.

Sisältö

Bio- ja elintarviketekniikan toimialan merkitys Suomen kansantaloudessa, Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset, Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys, Seuraavien elintarvikeryhmien valmistus pääkohdittain : vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.

Oppimateriaalit

Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia. Eri painoksia.

Opetusmenetelmät

Luennot ja seminaarit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 80 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 48 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Siirry alkuun