Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia (5op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BI36-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 18.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.09.2022 - 11.12.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
Seinäjoki (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pitkämatkalaiset (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Seinäjoki
Pitkämatkalaiset
Opintojakso
8B00BI36

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.

Sisältö

Teuraseläinlajit, teurastus, lihaksen rakenne ja koostumus, teurastuksen jälkeiset muutokset, lihatuotteiden valmistus. Liha-alan toiminta.

Oppimateriaalit

Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät ja koetehdasharjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 100 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia tai
Mikrobiologia

Siirry alkuun