Lihateknologia (5op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BI36-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2022 - 18.09.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.09.2022 - 11.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Matti-Pekka Pasto
- Ajoitusryhmät
- Seinäjoki (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pitkämatkalaiset (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Seinäjoki
- Pitkämatkalaiset
- Opintojakso
- 8B00BI36
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.
Sisältö
Teuraseläinlajit, teurastus, lihaksen rakenne ja koostumus, teurastuksen jälkeiset muutokset, lihatuotteiden valmistus. Liha-alan toiminta.
Oppimateriaalit
Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Opettajan materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät ja koetehdasharjoitukset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 100 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia tai
Mikrobiologia