Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BI36-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 18.09.2022

Ajoitus

15.09.2022 - 11.12.2022

Laajuus

5 op

T&K-osuus

2 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Matti-Pekka Pasto

Ajoitusryhmät

  • Seinäjoki (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Pitkämatkalaiset (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Koulutusryhmat

  • Seinäjoki
  • Pitkämatkalaiset

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.

Sisältö

Teuraseläinlajit, teurastus, lihaksen rakenne ja koostumus, teurastuksen jälkeiset muutokset, lihatuotteiden valmistus. Liha-alan toiminta.

Oppimateriaalit

Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät ja koetehdasharjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 100 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tentti ja harjoitustyöt

Esitietovaatimukset

Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia tai
Mikrobiologia