Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit (5op)
Toteutuksen tunnus: KI15CPROJ02-9
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 30.10.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Ilkka Latomäki
- Elina Ojala
- Opintojakso
- KI15CPROJ02
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
- Opiskelija tietää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan osa-alueet ja osaa suunnitella, kehittää, toteuttaa ja raportoida niistä sekä laatia liiketoimintasuunnitelman.
- Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
- Hän osaa laatia talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
Sisältö
- Liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Liiketoimintasuunnitelman laatiminen
- Taloussuunnittelu ja rahoitus käytännössä
Oppimateriaalit
- Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
- Liiketoiminnan kehittämisprojektien suunnittelu ja toteuttaminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- Luennot 50h, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä 85h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia liiketoimintastrategian mukaisen ja perustellun talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia ja perustella talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
1
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintasuunnitelman merkityksen ja sen osa-alueita.
Hän tuntee liiketoiminnan käsitteistöä ja osaa käyttää jotakin kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia suunniteltavan / toteutettavan hankkeen talousarvion osa-alueita.
Esitietovaatimukset
- Palvelukonseptin kehittäminen
- Taloushallinto
- Henkilöstöhallinto
- Markkinointi palvelualalla
Lisätiedot
- Verkko-opintoja 2 op
- T&K 5 op