Siirry suoraan sisältöön

Tilatason suunnittelun perusteet (10op)

Toteutuksen tunnus: 9A00BT30-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 22.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Samu Palander
Jori Lahti
Marjo Latva-Kyyny
Arja Nykänen
Opintojakso
9A00BT30

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa
• kytkeä tuotannon suunnittelun biologiset, tekniset ja taloudelliset sidonnaisuudet toisiinsa muodostaen niistä yhtenäisen kokonaisuuden
• kerätä lähtötiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta tilanteesta ja analysoida maatalousyrityksen tilanteen
• tehdä kasvintuotannon ja kotieläintuotannon tuotantosuunnitelmat ja perustellut kehittämissuunnitelmat näille
• laatia katetuottomenetelmän mukaisen taloussuunnitelman kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmineen

Sisältö

Opintojaksoon sisältyy tuotanto- ja taloussuunnitelmiin liittyen maatalousyrityksen resurssien kartoitus, omaisuusosien arvojen arviointi, maatalousyrityksen kasvinviljelyn ja kotieläintalouden tuotantosuunnitelmat, katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmineen sekä tulosten tulkinta.

Oppimateriaalit

Ryhänen ja Sipiläinen (2018): Maatalousyrityksen johtaminen ja toiminnan kehittäminen.

Opetusmenetelmät

Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmätyöskentely ja palautteet) ja itsenäinen työskentely.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 270 h sisältäen lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä ryhmissä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinaohjautuvan talouden sääntöjen ja tuotantoympäristön vaikutuksista maatalousyrityksen tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaativat runsaasti ohjausta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää markkinaohjautuvan talouden sääntöjen ja tuotantoympäristön merkityksen maatalousyrityksen tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden keskinäisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa markkinaohjautuvan talouden sääntöjä ja toimintaympäristön mahdollisuuksia maatalousyrityksen tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea.

Esitietovaatimukset

Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.

Siirry alkuun