Siirry suoraan sisältöön

Tilatason suunnittelun perusteet (10op)

Opintojakson tunnus: 9A00BT30

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Marjo Latva-Kyyny

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
• kytkeä tuotannon suunnittelun biologiset, tekniset ja taloudelliset sidonnaisuudet toisiinsa muodostaen niistä yhtenäisen kokonaisuuden
• kerätä lähtötiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta tilanteesta ja analysoida maatalousyrityksen tilanteen
• tehdä kasvintuotannon ja kotieläintuotannon tuotantosuunnitelmat ja perustellut kehittämissuunnitelmat näille
• laatia katetuottomenetelmän mukaisen taloussuunnitelman kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmineen

Sisältö

Opintojaksoon sisältyy tuotanto- ja taloussuunnitelmiin liittyen maatalousyrityksen resurssien kartoitus, omaisuusosien arvojen arviointi, maatalousyrityksen kasvinviljelyn ja kotieläintalouden tuotantosuunnitelmat, katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma kannattavuus- ja maksuvalmiuslaskelmineen sekä tulosten tulkinta.

Esitietovaatimukset

Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinaohjautuvan talouden sääntöjen ja tuotantoympäristön vaikutuksista maatalousyrityksen tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaativat runsaasti ohjausta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää markkinaohjautuvan talouden sääntöjen ja tuotantoympäristön merkityksen maatalousyrityksen tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden keskinäisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa markkinaohjautuvan talouden sääntöjä ja toimintaympäristön mahdollisuuksia maatalousyrityksen tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea.

Siirry alkuun