Ruokaketjun vastuullisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3013
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 12.09.2021
Ajoitus
16.09.2021 - 17.12.2021
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
4 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Ruoka, Seinäjoki
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Avoin amk
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Anna Tall
- Leena Arjanne
- Kirta Nieminen
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Vastuuhenkilö
Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
-
MAGRO21Agrologi (AMK)
-
MRESTO21Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Ryhmätyöskentely
Tehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 133,5h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät
Aktiivinen osallistuminen
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta