Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 12.09.2021

Ajoitus

16.09.2021 - 17.12.2021

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Ruoka, Seinäjoki

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Avoin amk
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Margit Närvä
  • Anna Tall
  • Leena Arjanne
  • Kirta Nieminen
  • Merja Kyntäjä
  • Teija Rönkä

Vastuuhenkilö

Teija Rönkä

Opiskelijaryhmät

  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
  • MAGRO21
    Agrologi (AMK)
  • MRESTO21
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Opetusmenetelmät

Luennot
Ryhmätyöskentely
Tehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä 133,5h

realization.localizedApproveRejectDescription

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tehtävät
Aktiivinen osallistuminen

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta