Kasviproteiinivalmisteet tutuksi (3op)
Toteutuksen tunnus: CA00CM32-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.03.2021 - 14.04.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.05.2021 - 20.06.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu erilaisiin kasviproteiinivalmisteisiin ja osaa kertoa mistä ja miten valmisteet on valmistettu. Opiskelija osaa arvioida valmisteiden ympäristövaikutukset verrattuna muihin proteiinilähteisiin. Opiskelija osaa korvata lihan tai kalan näillä valmisteilla ja osaa valmistaa erilaisia ruokia valmisteita käyttäen.
Sisältö
- erilaiset kasviproteiinivalmisteet ja mistä ne valmistetaan
- valmisteiden ravintosisältö
- valmisteiden käyttö ruoanvalmistuksessa
- kasviproteiinivalmisteet vs. liha; hävikki, ympäristövaikutukset, hinta, valmistusaika
Oppimateriaalit
Opintojakson kurssimateriaalina käytetään eri sivustoja netistä.
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi.
Luento, kirjallisia ja käytännön tehtäviä itsenäisesti.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti
Lisätiedot
Opintojakso ensisijaisesti ravitsemisalan opiskelijoille.
Opintojaksolla valmistetaan ruokia kasviproteiineista.
Ruokien valmistukseen tarvittavat raaka-aineet hankitaan omakustanteisesti.