Liiketoiminnan suunnittelu (5op)
Toteutuksen tunnus: CA00BI53-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2020 - 31.08.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2020 - 31.10.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
- Hän osaa laatia liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja kehittää niitä
- Opiskelija osaa arvioida HoReCa- yritysten liiketoimintaympäristöä ja kilpailijoita
- Opiskelija osaa esitellä palveluliiketoimintaan vaikuttavia kansainvälisiä ja kansallisia trendejä
- Hän osaa esitellä liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Opiskelija osaa laatia sopimuksen, jota eivät rasita tulkinnalliset epäselvyydet. Hän osaa toimia sopimusosapuolena.
- Opiskelija osaa hakea tietoa oikeudellisista tietolähteistä sekä soveltaa hankkimaansa tietoa käytäntöön
- Hän osaa kuvata irtaimen kaupan pääpiirteet, erityisesti myyjän ja ostajan oikeudet ja velvollisuudet sekä liikekaupassa että kuluttajakaupassa.
Sisältö
- Liiketoiminnan suunnittelu
- Palveluyritysten strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Strateginen taloussuunnittelu
- Palveluyrityksen liiketoimintaympäristön analysointi
- Palvelusektorin kansainväliset ja kansalliset trendit
- Sopimustekniikka
- Kauppalaki (355/1987)
- Kuluttajansuojalaki (38/1978)
- Oikeudellinen tiedonhaku
Oppimateriaalit
-www.finlex.fi
-Luennot
-Muu materiaali ilmoitetaan luentojen alussa
Opetusmenetelmät
- Luennot 46h
- Oikeustapaharjoitukset
- Itsenäinen työskentely
- Ryhmätyö 89h
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opiskelijalla on mahdollista opinnollistaa kurssi, jos opiskelija täyttää seuraavat vaatimukset: Opiskelija työskentelee esimiesasemassa
Työnantajalta on mahdollista saada kurssin sisältöön liittyvä kehittämisprojekti
Opiskelija voi suorittaa kurssin tehtävät yritystallissa. Ota yhteys yritystallipäällikköön
Aikaisemman osaamisen tunnistaminen on mahdollista aikaisemmilla korkeakouluopinnoilla
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- Luennot 46h
- Ryhmätyö 89h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
- Hän osaa selittää liiketoimintasuunnitelman laskelmineen
- Opiskelija osaa esitellä HoReCa- yritysten liiketoimintaympäristöön vaikuttavia tekijöitä
- Opiskelija osaa esitellä palveluliiketoimintaan vaikuttavia kansainvälisiä ja kansallisia trendejä
- Hän osaa määritellä liiketoiminnan käsitteistöä ja joitain strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Opiskelija osaa laatia sopimuksen. Opiskelija osaa etsiä keskeiset liikekauppaa ja kuluttajakauppaa koskevat lait.
- Opiskelija osaa määritellä ravitsemisalan liiketoiminnan kehittämisen merkityksen ja sen osa-alueita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- Hän osaa laatia liiketoimintasuunnitelman laskelmineen
- Opiskelija osaa arvioida HoReCa- yritysten liiketoimintaympäristöä ja kilpailijoita
- Opiskelija osaa esitellä ja arvioida palveluliiketoimintaan vaikuttavia kansainvälisiä ja kansallisia trendejä
- Hän osaa määritellä ja käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Opiskelija osaa laatia sopimuksen. Opiskelija osaa etsiä keskeiset liikekauppaa ja kuluttajakauppaa koskevat lait.
- Opiskelija osaa selittää ravitsemisalan liiketoiminnan kehittämisen merkityksen ja sen osa-alueita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- Hän osaa laatia liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja kehittää niitä
- Opiskelija osaa analysoida HoReCa- yritysten liiketoimintaympäristöä ja kilpailijoita
- Opiskelija osaa soveltaa palveluliiketoimintaan vaikuttavia kansainvälisiä ja kansallisia trendejä
- Hän osaa valita ja soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Opiskelija osaa laatia sopimuksen. Opiskelija osaa etsiä keskeiset liikekauppaa ja kuluttajakauppaa koskevat lait.
- Opiskelija osaa kehittää ravitsemisalan liiketoiminnan kehittämisen merkitystä ja sen osa-alueita.
Esitietovaatimukset
Palvelujen konseptointi