Siirry suoraan sisältöön

Siipikarjatuotanto ja terveydenhoito (5op)

Opintojakson tunnus: KA01CMATU10

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon, valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.

Sisältö

Munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus, ruokinta ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka. Siipikarjan tuotantoympäristön, terveydenhoidon ja hyvinvoinnin ajankohtaiset erityiskysymykset, osin kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.

Esitietovaatimukset

Yhteiset kotieläintuotannon opinnot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksyttävä taso: Opiskelija pystyy vastaamaan eri siipikarjaryhmien ruokinnan, hoidon ja ennaltaehkäisevän terveydenhoidon suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista

Oppimateriaalit

Harrinkari, T. & Raukola, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus
Saatavuus: http://tiny.cc/1fxgkx

Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books
Saatavuus: http://tiny.cc/ngxgkx

Luennoilla esille tuleva materiaali

Toteutustavat

Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen.

Siirry alkuun