Siipikarjatuotanto ja terveydenhoito (5op)
Opintojakson tunnus: KA01CMATU10
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon, valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.
Sisältö
Munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus, ruokinta ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka. Siipikarjan tuotantoympäristön, terveydenhoidon ja hyvinvoinnin ajankohtaiset erityiskysymykset, osin kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.
Esitietovaatimukset
Yhteiset kotieläintuotannon opinnot
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksyttävä taso: Opiskelija pystyy vastaamaan eri siipikarjaryhmien ruokinnan, hoidon ja ennaltaehkäisevän terveydenhoidon suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista
Oppimateriaalit
Harrinkari, T. & Raukola, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus
Saatavuus: http://tiny.cc/1fxgkx
Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books
Saatavuus: http://tiny.cc/ngxgkx
Luennoilla esille tuleva materiaali
Toteutustavat
Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen.