Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit (5op)
Opintojakson tunnus: KI15CPROJ02
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
 - 5 op
 
Osaamistavoitteet
-	Opiskelija tietää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan osa-alueet ja osaa suunnitella, kehittää, toteuttaa ja raportoida niistä sekä laatia liiketoimintasuunnitelman. 
-	Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. 
-	Hän osaa laatia talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
                    
Sisältö
-	Liiketoiminnan kehittämismenetelmiä 
-	Liiketoimintasuunnitelman laatiminen
-	Taloussuunnittelu ja rahoitus käytännössä
                    
Esitietovaatimukset
-	Palvelukonseptin kehittäminen
-	Taloushallinto
-	Henkilöstöhallinto
-	Markkinointi palvelualalla
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija  osaa suunnitella, kehittää ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa. 
Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. 
 Hän osaa laatia liiketoimintastrategian mukaisen ja perustellun talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
3
Opiskelija  osaa suunnitella ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa. 
Hän osaa käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. 
 Hän osaa laatia ja perustella talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
1
Opiskelija  tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintasuunnitelman merkityksen ja sen osa-alueita. 
Hän tuntee liiketoiminnan käsitteistöä ja osaa käyttää jotakin kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. 
 Hän osaa laatia suunniteltavan / toteutettavan hankkeen talousarvion osa-alueita.
                    
Oppimateriaalit
-	Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
                    
Toteutustavat
-	Liiketoiminnan kehittämisprojektien suunnittelu ja toteuttaminen
                    
Lisätiedot
-	Verkko-opintoja 2 op
-	T&K 5 op