Siirry suoraan sisältöön

Japanin kielen alkeetLaajuus (2 op)

Tunnus: KD07DWJA001

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kirjoittaa ja lukea hiragana-merkit ja ymmärtää myös miten muut merkkijärjestelmät kielessä toimivat. Opintojaksolla käydään läpi eri viestintätilanteiden dialogeja ja sanastoa, joiden teemoja ovat: tervehdykset ja itsensä esittely, numerot ja kellon ajan ilmaiseminen, kaupassa ja ravintolassa asiointi, keskeiset rakennukset ja tien kysyminen. Lisäksi tutustutaan älypuhelimen tarjoamiin sovelluksiin japanin kielen oppimisen tueksi.

Sisältö

hiragana-merkit
katakana-merkkijärjestelmän logiikan ymmärtäminen
peruslauserakenteita
perussanastoa
tervehdyksiä ja fraaseja
ääntäminen
älypuhelimen japaninkieliset sovellukset

Esitietovaatimukset

ei

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa joitakin hiragana-merkit ja osan opintojaksolla opituista kanji merkeistä. Hän hallitsee joitakin fraaseja ja osan opitusta perussanastosta. Peruslauserakenteiden käyttö on horjuvaa. Viestintätilanteissa tavoite jää usein saavuttamatta, mutta yksinkertaisimmat asioinnit onnistuvat. Ääntäminen voi aiheuttaa ymmärtämisongelmia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa hiragana-merkkejä, mutta tekee niissä jonkin verran virheitä. Hän hallitsee asioinnissa käytettäviä fraaseja, perussanastoa ja pääsääntöisesti osaa sanajärjestyksen sekä kysymyslauseiden muodostamisen. Oppilas uskaltaa rohkeasti käyttää kieltä viestintätilanteissa, eivätkä virheet eivät haittaa ymmärtämistä. Ääntämisessä on joidenkin äänteiden kohdalla horjuntaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hiragana-merkit, sekä ymmärtää miten katakana-merkkijärjestelmä toimii. Hän osaa asioinnissa käytettäviä fraaseja, perussanastoa ja osaa sanajärjestyksen sekä kysymyslauseen muodostamisen. Oppilas ymmärtää kielenkäytön viestinnällisen ulottuvuuden ja kykenee ilmaisemaan itseään dialogissa eri asiointitilanteissa. Ääntäminen on sujuvaa ja helposti ymmärrettävää.

Oppimateriaalit

Materiaali opettajalta