Business-etikettiLaajuus (2 op)
Tunnus: KD07BHHA245
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Sisältö
- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
17.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
-
MLITA22Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, SeinäjokI
-
MLITA23Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
-
MLITA24Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Sisältö
- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen
Oppimateriaalit
- opettajan ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
- Luennot iltaisin klo 17.15 alkaen, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h
Lisätietoja opiskelijoille
Opetus järjestetään klo 17.15
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 18.02.2024
Ajoitus
17.04.2024 - 26.05.2024
Laajuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 15
Opettaja
- Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
-
MLITA21Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, Seinäjoki
-
MLITA22Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, SeinäjokI
-
MLITA23Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Sisältö
- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen
Oppimateriaalit
- opettajan ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
- Luennot iltaisin klo 17.15 alkaen, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h
Lisätietoja opiskelijoille
Opetus järjestetään klo 17.15
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 04.11.2022
Ajoitus
14.11.2022 - 30.11.2022
Laajuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
-
MLITA21Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, Seinäjoki
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Sisältö
- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen
Oppimateriaalit
- opettajan ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
- Luennot, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h
Lisätietoja opiskelijoille
Opetus järjestetään klo 17.15
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.