Siirry suoraan sisältöön

Business-etikettiLaajuus (2 op)

Tunnus: KD07BHHA245

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Sisältö

- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 19.02.2025

Ajoitus

17.03.2025 - 25.05.2025

Laajuus

2 op

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
  • MLITA22
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, SeinäjokI
  • MLITA23
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
  • VVO
    VVO-ryhmä Peppiä varten
  • MLITA24
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Sisältö

- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen

Oppimateriaalit

- opettajan ilmoittama materiaali

Opetusmenetelmät

- Luennot iltaisin klo 17.15 alkaen, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h

Lisätietoja opiskelijoille

Opetus järjestetään klo 17.15

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 18.02.2024

Ajoitus

17.04.2024 - 26.05.2024

Laajuus

2 op

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 15

Opettaja
  • Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
  • MLITA21
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, Seinäjoki
  • MLITA22
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, SeinäjokI
  • MLITA23
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
  • VVO
    VVO-ryhmä Peppiä varten

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Sisältö

- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen

Oppimateriaalit

- opettajan ilmoittama materiaali

Opetusmenetelmät

- Luennot iltaisin klo 17.15 alkaen, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h

Lisätietoja opiskelijoille

Opetus järjestetään klo 17.15

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 04.11.2022

Ajoitus

14.11.2022 - 30.11.2022

Laajuus

2 op

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Kristiina Mutka-Vierula
Opiskelijaryhmät
  • MLITA21
    Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus, Seinäjoki
  • VVO
    VVO-ryhmä Peppiä varten

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Sisältö

- business-etiketti käsitteenä
- tervehtiminen, esittely, puhuttelu ym. käyttäytyminen eri tilanteissa ja tilaisuuksissa
- työpaikkahaastattelu, kokoukset, erilaiset juhlat ym. tilanteet
- viestintä eri välinein
- pukeutuminen ja muu ilmiasu
- ruokailuun liittyvät tavat
- liikelahjat ja muu muistaminen
- kulttuurierojen huomioiminen

Oppimateriaalit

- opettajan ilmoittama materiaali

Opetusmenetelmät

- Luennot, harjoitukset, ryhmätyö, vierailu/vieraileva luennoitsija
- itsenäinen työskentely

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly työharjoittelua.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- luennot 20 h
- itsenäinen työskentely 34 h

Lisätietoja opiskelijoille

Opetus järjestetään klo 17.15

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa toimia erilaisissa liike- ja työelämän arjen ja juhlan tilanteissa sekä tilaisuuksissa. Opiskelija osaa ottaa huomioon muut ihmiset etiketin lähtökohtana.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Arvioinnin kohteena joko portfolio, oppimispäiväkirja tai aihepiiriin liittyvä esitys sekä aktiivisuus

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.