Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma, Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys, Monimuotototeutus: POLKUMPK24K
Tunnus: POLKUMPK24K
Kuvaus
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (päivä- ja monimuoto-opiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Tradenomi (AMK) ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Pk-yrittäjyyden tutkinto-ohjelma antaa valmiudet yritystoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen. Opiskelija perehtyy liiketoiminnan eri osa-alueisiin kuten liiketoimintasuunnitteluun, johtamiseen, markkinointiin, tuotantotalouteen, taloushallintoon, yritysjuridiikkaan ja kansainväliseen liiketoimintaan. Liiketoimintaosaamisen soveltamisen käytäntöön liittyy myös viestinnän, tietojenkäsittelyn, projektisuunnittelun ja kielten osaamista, joita opiskelija opinnoissaan myös kehittää. Ohjelmasta valmistunut ymmärtää myös digitalisaation vaikutuksen liiketoimintamuotoihin ja –prosesseihin. Osan opinnoista voi suorittaa räätälöidyissä projekteissa (ns. oppimisprojektit) esimerkiksi oman työnantajan kanssa. Hankitun osaamisen soveltaminen käytäntöön vahvistaa valmiuksia menestyä työelämässä. Pk-yrittäjyyden tradenomien erikoistumisesta sovitaan henkilökohtaisella opiskelusuunnitelmalla.
Tutkinto-ohjelmaan kuuluu lisäksi tutkimus- ja kehittämistyön perusvalmiuksia antavia menetelmäopintoja, teoriaa käytäntöön soveltava harjoittelu sekä pääsääntöisesti yritysten tai muiden organisaatioiden toimeksiannosta tehtävä opinnäytetyö. Opiskelijoiden tarttumapintaa työelämään pyritään laajentamaan harjoittelun ja opinnäytetyön lisäksi tarjoamalla mahdollisuuksia osallistua yrityshankkeisiin ja antamalla hyvät valmiudet työnhakuun ja uraohjaukseen.
Opiskelijalla on monia mahdollisuuksia kartuttaa kansainvälistä osaamistaan, kokemustaan, ja kulttuurin välistä ymmärrystä tutkinto-opintojen eri vaiheissa. Tarjolla on mm. kansainvälisyyteen ja kulttuurien väliseen toimintaan liittyviä opintojaksoja sekä paljon mahdollisuuksia kielitaidon kartuttamiseen. Laaja kieliohjelma antaa mahdollisuuden kehittää ja laajentaa kielitaitoa. Tarjolla on opintoja ruotsin, englannin, saksan, ranskan, espanjan ja venäjän kielestä sekä suomesta vieraana kielenä.
Ulkomaille suuntautuvat opiskelu- ja harjoitteluvaihtojaksot antavat mahdollisuuden kokemusperäiseen kansainvälisyysosaamisen syventämiseen. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto, jolloin hän saa tutkintotodistuksen sekä SeAMKista että ulkomaisesta yhteistyökorkeakoulusta. Kansainvälisyyden sisällyttäminen opintoihin luo hyvät valmiudet siirtyä valmistumisen jälkeen yhä monikulttuurisempaan ja globaalimpaan työelämään.
Kansainvälisten liikkuvuusjaksojen lisäksi tutkinto-ohjelmaan sisältyy mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen: kansainvälisyyden kokemiseen ja oppimiseen SeAMKin omalla kampuksella. Kansainväliset konferenssit ja seminaarit tuovat kampukselle kansainvälistä vuorovaikutusta ja mahdollisuuksia verkostoitua kansainvälisesti. Opiskelijoille tapahtumat ovat myös mahdollisuus kokea erilaista kansainvälisyyttä ja vahvistaa mm. omaa tietotaitoa.
Kestävän kehityksen toteutuksessa huomioidaan eettisyys ja kaikki kestävän kehityksen ulottuvuudet. Kestävän kehityksen tavoitteena on auttaa opiskelijoita tiedostamaan yhteiskuntavastuu ja ymmärtämään kestävän kehityksen monidimensionaalinen merkitys myös työelämätaitona.
AMMATILLISET OSAAMISPROFIILIT
Kompetenssit ovat laajoja osaamiskokonaisuuksia eli yksilön tietojen, taitojen ja asenteiden yhdistelmiä. Ne kuvaavat pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä.
Yhteiset/yleiset kompetenssit ovat eri tutkinto-ohjelmille yhteisiä osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yleiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yleiset kompetenssit esitetään Arenen (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto) suosituksen mukaisesti seuraavasti: oppimisen taidot, eettinen osaaminen, työyhteisöosaaminen, innovaatio-osaaminen ja kansainvälistymisosaaminen. Edellisten lisäksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opetuksessa painotetaan kaikille yhteisinä kompetensseina yrittäjyysosaamista ja laadunhallintaosaamista.
Tutkinto-ohjelmakohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden kehittymisen perustan:
1. Laaja-alainen liiketoimintaosaaminen (yrittäjyysosaaminen, työyhteisöosaaminen, oppimisen taidot))
Liiketalouden tradenomi
- tunnistaa ja osaa kuvata yrityksen ydinprosessit ja ymmärtää liiketalouden eri osa-alueiden vaikutukset toisiinsa
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia
- ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet ja osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä
- ymmärtää yksilön vaikutuksen työyhteisön toimintaan ja osaa toimia tuloksellisesti
- ymmärtää viestinnän merkityksen ja luo aktiivisesti sekä sisäisten että ulkoisten sidosryhmien välisiä vuorovaikutussuhteita myös globaalissa liiketoimintaympäristössä
2. Liiketalouden syventävä osaaminen (oppimisen taidot, kansainvälistymisosaaminen, yrittäjyysosaaminen)
Liiketalouden tradenomi omaa liiketalouden osa-alueiden syvällistä osaamista henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa mukaisella osaamisalueella (markkinointi, taloushallinto, johtaminen ja yrityksen kehittäminen, digitaalinen liiketoiminta, kansainvälinen liiketoiminta)
3. Liiketalouden menetelmäosaaminen (innovaatio-osaaminen, eettinen osaaminen)
Liiketalouden tradenomi
- hallitsee liiketalouden syvällisen osaamisen hankinnassa ja omaksumisessa tarvittavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet eettiset asiat huomioiden
- osaa soveltavaa talousmatematiikkaa ja tilastollisia menetelmiä hyödyntäen tarvittavia tietojärjestelmiä
- omaa riittävät taidot laadullisten ja määrällisten tutkimusmenetelmien soveltamisessa
4. Liiketalouden soveltava osaaminen (innovaatio-osaaminen, laadunhallintaosaaminen, työyhteisöosaaminen)
Liiketalouden tradenomi
- osaa soveltaa liiketalouden teorioita ja kykenee luovaan ongelmanratkaisuun, mm. harjoittelussa, projektiopinnoissa ja opinnäytetyössä
- osaa soveltaa liiketalouden uusinta tietoa työyhteisössä
- osaa kehittää liiketoimintaprosesseja ja soveltaa laatuajattelua
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Pk-yrittäjyyden tutkinto-ohjelman oppimisessa toteutetaan SeAMKin kulloinkin voimassa olevaa strategiaa. Oppiminen tähtää soveltavan osaamisen kehittymiseen asiantuntijuudessa ja tietoa tuotetaan tutkimustietoon perustuvista luotettavista lähteistä, niin käytännön konteksteista kuin teoreettisista lähtökohdista. Osaamista voidaan osoittaa monella tavalla ja osaamisen arvioinnissa sovelletaan osaamisperustaisuutta.
Oppimisessa otetaan huomioon oppijan aikaisemmat tiedot ja tulkinnat ja autetaan häntä kytkemään uusi opittava asia aikaisempaan tieto- ja kokemusperustaansa (sosiokonstruktivismi). Tämä oppimisnäkemys painottaa sosiaalista vuorovaikutusta sekä autenttisten tehtävien ja ympäristöjen merkitystä tiedon rakentamisessa. Sen mukaan on tärkeää ja olennaista kehittää opiskelijan käsitystä omista oppimistaidoistaan ja itsearviointitaidoistaan (metakognitiiviset taidot). Opiskelijan tietämistä (teoreettinen tieto), tekemistä (käytännöllinen tieto) ja olemista (identiteettityö) rakennetaan reflektoinnin kautta. Sopivia oppimismenetelmiä käyttäen autetaan opiskelijaa pohtimaan ja näkemään näiden kolmen osa-alueen yhteyksiä toisiinsa.
Sosiokontruktivistiseen oppimiseen perustuva konnektivismi hyödyntää verkkoympäristöjä oppimisessa. Sen keskiössä on jatkuva tietojen päivittäminen ja oppijan tietoisuus siitä, että todellisuus ja tieto ovat jatkuvasti muuttuvia.
Tutkinto-ohjelman opetus ja oppiminen perustuu ns. käänteisen luokkahuoneen (flipped classroom, flipped learning) malliin: kurssisisältö ja tehtävät ovat verkossa etukäteen opiskeltavissa ja lähipäivät käytetään vuorovaikutteiseen oppimiseen ja tehtävien läpikäymiseen. Opiskelun tueksi perustetaan alueella opintopiirejä, jos riittävä määrä opiskelijoita näihin ilmoittautuu.
Opiskelijat suorittavat kolmantena opintovuotena yrityksessä tai muussa organisaatiossa harjoittelun, josta laaditaan analyyttisiä ja reflektoivia tehtäviä sekä ennen harjoittelua, sen kestäessä ja sen päätyttyä. Neljäntenä vuotena opiskelijat tekevät opinnäytetyön toimeksiantona.
Integrointia edistävinä oppimistehtävinä on käytössä oppimispäiväkirjat ja portfoliot, itsearvioinnit ja ryhmän vertaisarvioinnit.
Henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti opintoja voidaan suorittaa yritysyhteistyöhankkeissa tai yritystallitoiminnassa omaa yritysideaa kehittäen.
Opintojaksoja voidaan suorittaa myös virtuaaliopintoina, jolloin voidaan poiketa opinto-oppaassa esitetyistä toteutusmuodoista.
Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö
Opetussuunnitelman kehittäminen on jatkuva prosessi, jossa otetaan huomioon alueen yritysten ja muiden toimijoiden ilmaisemat osaamistarpeet, opiskelijoiden ja valmistuvien antama palaute sekä koulutusalan valtakunnallinen kehittämistyö. Keskeisiä informaatiolähteitä opetussuunnitelman kehittämisessä ovat valmistuneiden seurantatutkimusten tulokset, teknologisen kehityksen ja toimintaympäristön ennakointitieto sekä oma TKI-toiminta ja sen tulokset.
Osaamistavoitteet
Pk-yrittäjyyden tutkinto-ohjelmasta valmistunut tradenomi tuntee yrityksen toiminnan kokonaisuuden ja liiketoimintaprosessit. Hänellä on yritystoiminnan käynnistämiseen ja pyörittämiseen tarvittavat tiedot ja taidot. Hän on aloitekykyinen ja hänellä on hyvät tiimityö-, viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Hän osaa etsiä ja analysoida liiketoiminnassa tarvittavaa tietoa. Hän osaa soveltaa hankkimaansa teoriatietoa ja kehittää liiketoimintaa. Hän osaa ottaa työssään huomioon toiminnan taloudellisuuden. Hän osaa viestiä ammatillisesti vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Hän osaa toimia itsenäisenä yrittäjänä ja asiantuntijatehtävissä.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2023-2024 | 2024-2025 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
POLKUMPK24K-1001 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
46 | |||||||||
POLKUMPK24K-1002 |
SEAMKIN YHTEISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
13 | |||||||||
POLKUMPK24K-1003 |
Opiskelutaidot
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
XX00DM02 | Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
XX00DM03 | Tieto- ja viestintätekniikka | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||
XX00DM04 | Viestintätaidot | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||
POLKUMPK24K-1004 |
Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta
(Valitaan kaikki) |
3 | |||||||||
XX00DM05 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKUMPK24K-1005 |
TUTKINTO-OHJELMAN PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
33 | |||||||||
LTYP105 | Kansantalouden perusteet | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||
LT00DM26 | Yrityksen juridinen toimintaympäristö | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||
LT00BT65 | Liikeideasta liiketoiminnaksi | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
LT00DC83 | Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus | 6 | 6 | 6 | 2 | 2 | 2 | ||||
LT00BT67 | Markkinoinnin perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
LT00BT69 | Talousmatematiikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
LT00DM28 | Toiminnanohjauksen perusteet | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||
LT00CY99 | Etiikka ja yritystoiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
LT00DM29 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKUMPK24K-1006 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||
POLKUMPK24K-1007 |
PK-yrityksen viestintä ja markkinointi
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
LT00DM30 | Asiakaspalvelu ja myyntityö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMPK24K-1011 |
HOPS:n mukaiset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 12) |
12 | |||||||||
LT00DK52 | SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos | 3 - 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
LT00DA32 | Yrityksen ostaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
POLKUMPK24K-1013 |
Kieliopinnot
(Valitaan kaikki) |
3 | |||||||||
LT00BR83 | English at Work 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKUMPK24K-1014 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 4) |
4 | |||||||||
LTVVO102 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
LT00CI01 | Sivutoimiyrittäjyys | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||
Yhteensä | 60 | 38 | 30 | 38 | 30 | 12.7 | 12.7 | 12.7 | 15 | 15 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Talousmatematiikka |
Projektitoiminnan perusteet |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Etiikka ja yritystoiminta |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Kansantalouden perusteet |
Toiminnanohjauksen perusteet |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Projektitoiminnan perusteet |
Sivutoimiyrittäjyys |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Yrityksen ostaminen |
English at Work 1 |
Englantia amk-opintoihin |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Markkinoinnin perusteet |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Etiikka ja yritystoiminta |
Projektitoiminnan perusteet |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
Sivutoimiyrittäjyys |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
Luokittelemattomat |
Liiketalous, PK kompetenssit
1 Laaja-alainen liiketoimintaosaaminen
- tunnistaa ja osaa kuvata yrityksen ydinprosessit ja ymmärtää liiketalouden eri osa-alueiden vaikutukset toisiinsa |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Viestintätaidot |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Markkinoinnin perusteet |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Etiikka ja yritystoiminta |
Projektitoiminnan perusteet |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
English at Work 1 |
2 Liiketalouden syventävä osaaminen
Omaa liiketalouden osa-alueiden syvällistä osaamista henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa mukaisella osaamisalueella (markkinointi, laskentatoimi, yrityshallinto/yrittäjyys, verkkopalvelut, kansainvälinen liiketoiminta) |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
3 Liiketalouden menetelmäosaaminen
- hallitsee liiketalouden syvällisen osaamisen hankinnassa ja omaksumisessa tarvittavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Talousmatematiikka |
Projektitoiminnan perusteet |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
4 Liiketalouden soveltava osaaminen
- osaa soveltaa liiketalouden teorioita ja kykenee luovaan ongelmanratkaisuun, mm. harjoittelussa, projektiopinnoissa ja opinnäytetyössä |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
Englantia amk-opintoihin |
Sivutoimiyrittäjyys |
Luokittelemattomat |
amk:tutkintoon johtava koulutus
1 Perusopinnot |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Markkinoinnin perusteet |
Talousmatematiikka |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Etiikka ja yritystoiminta |
Projektitoiminnan perusteet |
2 Ammattiopinnot |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
English at Work 1 |
3 Vapaasti valittavat opinnot |
Englantia amk-opintoihin |
Sivutoimiyrittäjyys |
4 Harjoittelu |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Opinnäytetyö |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), 2022
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), Arene 2022
1. Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Yrittäjyyden perusteet |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Markkinoinnin perusteet |
Talousmatematiikka |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Etiikka ja yritystoiminta |
Projektitoiminnan perusteet |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
English at Work 1 |
2. Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
Sivutoimiyrittäjyys |
3. Eettisyys
Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettis-ten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet. |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Viestintätaidot |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Etiikka ja yritystoiminta |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
4. Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toi-mii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. |
Yrittäjyyden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
5. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa. |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Kansantalouden perusteet |
English at Work 1 |
Englantia amk-opintoihin |
6. Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus- ja kehittä-mismenetelmiä. |
Yrittäjyyden perusteet |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
Sivutoimiyrittäjyys |
7. Yrittäjyysosaaminen
• osaa toimia työelämässä yrittäjämäisesti |
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu |
Yrittäjyyden perusteet |
Kansantalouden perusteet |
Yrityksen juridinen toimintaympäristö |
Liikeideasta liiketoiminnaksi |
Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus |
Markkinoinnin perusteet |
Toiminnanohjauksen perusteet |
Etiikka ja yritystoiminta |
Asiakaspalvelu ja myyntityö |
SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos |
Yrityksen ostaminen |
Sivutoimiyrittäjyys |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
POLKUMPK24K-1001 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
46 |
POLKUMPK24K-1002 |
SEAMKIN YHTEISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
13 |
POLKUMPK24K-1003 |
Opiskelutaidot
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00DM02 | Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu | 2 |
XX00DM03 | Tieto- ja viestintätekniikka | 4 |
XX00DM04 | Viestintätaidot | 4 |
POLKUMPK24K-1004 |
Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta
(Valitaan kaikki) |
3 |
XX00DM05 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
POLKUMPK24K-1005 |
TUTKINTO-OHJELMAN PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
33 |
LTYP105 | Kansantalouden perusteet | 4 |
LT00DM26 | Yrityksen juridinen toimintaympäristö | 4 |
LT00BT65 | Liikeideasta liiketoiminnaksi | 5 |
LT00DC83 | Laskentatoimen perusteet ja arvonlisäverotus | 6 |
LT00BT67 | Markkinoinnin perusteet | 3 |
LT00BT69 | Talousmatematiikka | 3 |
LT00DM28 | Toiminnanohjauksen perusteet | 2 |
LT00CY99 | Etiikka ja yritystoiminta | 3 |
LT00DM29 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
POLKUMPK24K-1006 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
POLKUMPK24K-1007 |
PK-yrityksen viestintä ja markkinointi
(Valitaan kaikki) |
5 |
LT00DM30 | Asiakaspalvelu ja myyntityö | 5 |
POLKUMPK24K-1011 |
HOPS:n mukaiset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 12) |
12 |
LT00DK52 | SeAMK Jatkajakoulu: Perheyrittäjyys ja sukupolvenvaihdos | 3 - 5 |
LT00DA32 | Yrityksen ostaminen | 5 |
POLKUMPK24K-1013 |
Kieliopinnot
(Valitaan kaikki) |
3 |
LT00BR83 | English at Work 1 | 3 |
POLKUMPK24K-1014 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 4) |
4 |
LTVVO102 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
LT00CI01 | Sivutoimiyrittäjyys | 2 |