Siirry suoraan sisältöön

Eri ikäisten teho- ja valvontahoitotyöLaajuus (5 op)

Tunnus: BZ00DA46

Osaamistavoitteet

Opiskelija
• hallitsee teho- ja valvontapotilaan elintoimintojen tarkkailun, arvioinnin ja tukemisen keskeiset menetelmät hoidon eri vaiheissa.
• tunnistaa ja huomioi eri-ikäisten ja erilaisten potilasryhmien tarpeet ja erityispiirteet teho- ja valvontahoitotyössä.
• tunnistaa ja arvioi teho- ja valvontapotilaan ja hänen läheisensä tuen tarvetta.

Sisältö

Tehohoitotyön perusteet
(tehohoidon kriteerit, eettiset periaatteet, tehohoidon osaamisvaatimukset, tehohoidon määritelmä, tehohoitopotilas, tehohoito Suomessa, yleistä tehohoidosta, moniammatillinen yhteistyö)
ABCDEF tehohoitotyön näkökulmasta
Potilaan jatkohoito
Tehopotilaan siirtokuljetus
Jälkipoliklinikka

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Tiedot
• Opiskelija hallitsee akuuttihoitotyön osaamista vastaavan tietoperustan. Hän osoittaa keskeisten käsitteiden, teoriatiedon, periaatteiden, menetelmien ja etiikan kriittistä ymmärrystä. Opiskelija osaa hankkia ja arvioida eri tietolähteistä näyttöön perustuvaa tietoa. Hän osaa käyttää uutta tietoa ymmärtäen tieteellisen tiedon nopean kumuloitumisen ja ammattialan kehittymisen. Hän ymmärtää akuuttihoitotyön ja eri tieteen- ja ammattialojen rajapintoihin liittyviä kysymyksiä. Hän osaa arvioida monitieteistä tietoa oman ammatillisen tehtävä- ja vastuualueen näkökulmasta.

Taidot
• Opiskelija hallitsee akuutisti sairastuneen potilaan hoidon toteuttamisessa vaaditut erityistaidot. Hän kykenee moniammatilliseen päätöksentekoon hoitoon liittyvien monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Ongelmanratkaisuissa hän hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa luovasti ja kehittävästi. Hän osaa luoda, kehittää ja hyödyntää moniammatillisia sekä organisaatiorajat ylittäviä verkostoja. Hän ottaa vastuun potilaan hoidosta ja sen kehittämisestä omassa työyhteisössään osana moniammatillista tiimiä.

Yhteiset kompetenssit
• Opiskelija osaa jakaa, arvioida ja perustella jäsennellysti ja rakentavasti näyttöön perustuvaa tietoa akuuttihoitotyön kehittämiseksi. Hän on aloitteellinen ja ottaa vastuuta potilaan hoidon toimintatapojen arvioinnista ja uudistamisesta työyhteisössään. Hän tarkastelee kriittisesti omaa osaamistaan ja on sisäistänyt jatkuvan itsensä ja työyhteisönsä kehittämisen. Hän tunnistaa tulevaisuuden akuuttihoitotyön haasteita.


Hylätty (0)
Tiedot
• Opiskelija ei hallitse akuuttihoitotyön erityisosaamista vastaavia tietoja. Hän ei osaa hakea monipuolisesti näyttöön perustuvaa tietoja ja/tai arvioida tiedon soveltuvuutta ja käyttöä akuutisti sairastuneen potilaan hoidossa.
• Vähimmäisvaatimukset (EQF 6) eivät täyty.
Taidot
• Opiskelija ei hallitse akuutisti sairaan potilaan hoidon erityisosaamista vastaavia ongelmanratkaisutaitoja. Hänen kykynsä kehittämiselle ja toimimiselle moniammatillisissa verkostoissa on riittämätöntä. Hänen edellytyksensä akuuttihoitotyön kehittämiseen omassa organisaatiossa osana moniammatillista tiimiä ovat riittämättömät.

Yhteiset kompetenssit
• Opiskelija ei hallitse yhteisiä pätevyyksiä. Hän ei ole aloitteellinen ja vastuuottokykyinen akuutisti sairaan potilaan hoidon toimintatapojen arvioinnissa ja uudistamisessa. Kyky ymmärtää tulevaisuuden haasteita on suppea.
• Vähimmäisvaatimukset (EQF 6) eivät täyty.