TuotekehitysprojektiLaajuus (4 op)
Opintojakson tunnus: CA00CX31
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 4 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Kirta Nieminen
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa esitellä tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija osaa johtaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia. Opiskelija osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Sisältö
Ruokatrendit
Ideasta tuotteeksi - tuotekehitysprosessin vaiheet
Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprojekti
Käyttäjätiedon kerääminen ja hyödyntäminen ideoinnissa ja tuotesuunnittelussa
Tuotekehitys, reseptioptimointi ja tuotteiden aistinvarainen arviointi
Mikrobiologisen laadun ja säilyvyyden arviointi
Pakkausmerkinnät ja -suunnittelu
Esitietovaatimukset
Projektitoiminnan perusteet, Ruokatuotantoprosessit, Planning of menus, Aistinvarainen arviointi
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa nimetä tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa esittää asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija osaa suorittaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia. Opiskelija osaa tulkita elintarvikekemiaa ja aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa esitellä tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa selittää asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija osaa johtaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia. Opiskelija osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa esitellä tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen vaiheet, sekä osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessin. Opiskelija osaa johtaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia. Opiskelija osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Oppimateriaalit
Fuller, G. W. (2011). New food product development: From concept to marketplace (3. p.). CRC Press.
Lisätiedot
T&K osuus 3 op
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi