Ravitsemuslaatu ruokapalveluissaLaajuus (4 op)
Tunnus: CA00CX15
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.
Sisältö
Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Lisätiedot
Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 12.10.2022
Ajoitus
24.10.2022 - 18.12.2022
Laajuus
4 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Leena Arjanne
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.
Sisältö
Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)
Lisätiedot
Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.
Ilmoittautumisaika
01.07.2022 - 24.10.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 18.12.2022
Laajuus
4 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Leena Arjanne
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.
Sisältö
Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)
Lisätiedot
Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.