Huoltovarmuus elintarvikeketjussaLaajuus (2 op)
Tunnus: CA00CX09
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää huoltovarmuuden ja tunnistaa siihen liittyvän lainsäädännön. Opiskelija osaa määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet turvata kansalaisten ravinnon tarve ja tietää siihen liittyvät toimijat. Hän näkee oman roolinsa elintarvikeketjun ammattilaisena elintarvikehuollon turvaamisessa.
Sisältö
Huoltovarmuus ja sen organisaatio
Elintarvikehuolto ja toimijat
Varautumisjärjestelyt
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä hatarasti huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa nimetä satunnaisesti elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän osoittaa vain vähän kiinnostusta asiaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä pääpiirteissään huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa selittää elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän on kiinnostunut omasta roolistaan elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja tunnistaa myös varautumisjärjestelyiden merkityksen.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa esitellä huoltovarmuuden ja siihen liittyvät käsitteet ja lainsäädännön. Opiskelija osaa kattavasti määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet kansalaisten ravinnon tarpeen turvaamisessa ja siihen liittyvät erityispiirteet. Hän osaa perustella oman roolinsa elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja osaa arvioida varautumisjärjestelyitä.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 22.02.2023
Ajoitus
27.03.2023 - 14.05.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää huoltovarmuuden ja tunnistaa siihen liittyvän lainsäädännön. Opiskelija osaa määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet turvata kansalaisten ravinnon tarve ja tietää siihen liittyvät toimijat. Hän näkee oman roolinsa elintarvikeketjun ammattilaisena elintarvikehuollon turvaamisessa.
Sisältö
Huoltovarmuus ja sen organisaatio
Elintarvikehuolto ja toimijat
Varautumisjärjestelyt
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, osaamistestit ja oppimistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen verkko-opiskelu 54 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä hatarasti huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa nimetä satunnaisesti elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän osoittaa vain vähän kiinnostusta asiaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä pääpiirteissään huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa selittää elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän on kiinnostunut omasta roolistaan elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja tunnistaa myös varautumisjärjestelyiden merkityksen.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa esitellä huoltovarmuuden ja siihen liittyvät käsitteet ja lainsäädännön. Opiskelija osaa kattavasti määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet kansalaisten ravinnon tarpeen turvaamisessa ja siihen liittyvät erityispiirteet. Hän osaa perustella oman roolinsa elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja osaa arvioida varautumisjärjestelyitä.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamistestit ja oppimistehtävä
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 22.02.2023
Ajoitus
27.03.2023 - 14.05.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää huoltovarmuuden ja tunnistaa siihen liittyvän lainsäädännön. Opiskelija osaa määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet turvata kansalaisten ravinnon tarve ja tietää siihen liittyvät toimijat. Hän näkee oman roolinsa elintarvikeketjun ammattilaisena elintarvikehuollon turvaamisessa.
Sisältö
Huoltovarmuus ja sen organisaatio
Elintarvikehuolto ja toimijat
Varautumisjärjestelyt
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, osaamistestit ja oppimistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen verkko-opiskelu 54 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä hatarasti huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa nimetä satunnaisesti elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän osoittaa vain vähän kiinnostusta asiaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä pääpiirteissään huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa selittää elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän on kiinnostunut omasta roolistaan elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja tunnistaa myös varautumisjärjestelyiden merkityksen.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa esitellä huoltovarmuuden ja siihen liittyvät käsitteet ja lainsäädännön. Opiskelija osaa kattavasti määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet kansalaisten ravinnon tarpeen turvaamisessa ja siihen liittyvät erityispiirteet. Hän osaa perustella oman roolinsa elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja osaa arvioida varautumisjärjestelyitä.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamistestit ja oppimistehtävä