Siirry suoraan sisältöön

Tiedolla johtaminen ammattikeittiössäLaajuus (4 op)

Tunnus: CA00CX07

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiössä
Perusharjoittelu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää ja osaa hyödyntää alan toiminnanohjausjärjestelmää ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 22.01.2023

Laajuus

4 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO22
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Jamix Ruokatuotanto-ohjelma 2 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

4 op, 108 h, josta 54 h verkko-opiskelua

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op lähiopetusta, 2 op verkko-opetusta

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää ja osaa hyödyntää alan toiminnanohjausjärjestelmää ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 2 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 2 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiössä
Perusharjoittelu

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

4 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • RESTO21
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Jamix Ruokatuotanto-ohjelma 2 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

4 op, 108 h, josta 54 h verkko-opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Osa opintojakson tehtävistä integroidaan Prikan johtovuorojen tehtäviin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä tarkoitetaan ja kuinka toiminnanohjausjärjestelmää käytetään ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää ja osaa hyödyntää alan toiminnanohjausjärjestelmää ruokapalvelujen päivittäisen toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä. Opiskelija osaa käyttää Jamix -ruokatuotannon ohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 2 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 2 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelut suurkeittiössä
Perusharjoittelu