JuomaprosessitLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: 8B00CX70
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Jarmo Alarinta
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat
Sisältö
Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.
Oppimateriaalit
Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S., & von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit (3. p.). Savonia-ammattikorkeakoulu
Rao, L. Jagan Mohan, & Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing.
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft
Paquin, P. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing.
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality