Siirry suoraan sisältöön

Juomaprosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX70-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
09.02.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Ilmari Äijö
Ryhmät
MBIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
8B00CX70

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat

Sisältö

Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.

Oppimateriaalit

Soveltuvin osin:

Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu

Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft

Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät sekä laboratoriotyöt
Luennot voi seurata verkossa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 10 h
Laboratorioharjoitukset 18 h
Itsenäinen työskentenly 107 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia

Siirry alkuun