Juomaprosessit (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CX70-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
09.02.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Ilmari Äijö
- Ryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
- Opintojakso
- 8B00CX70
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja
- osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat
Sisältö
Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.
Oppimateriaalit
Soveltuvin osin:
Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu
Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft
Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät sekä laboratoriotyöt
Luennot voi seurata verkossa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luento-opetus 10 h
Laboratorioharjoitukset 18 h
Itsenäinen työskentenly 107 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia