Siirry suoraan sisältöön

AlgebraLaajuus (4 op)

Tunnus: 8B00DT57

Osaamistavoitteet

Opiskelija sieventää algebrallisia lausekkeita. Opiskelija ratkaisee algebrallisia yhtälöitä. Opiskelija ymmärtää algebrallisia funktioita koskevat tärkeimmät säännöt ja ominaisuudet sekä käyttää niitä erilaisissa ongelmissa ja tehtävissä.

Sisältö

Matemaattiset merkinnät, reaali- ja kompleksilukulausekkeet, reaali- ja kompleksilukuyhtälöt, yhtälöryhmät, tavallisimmat reaalifunktiot, suora, prosentti, matriisit ja determinantit.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa algebrallisia lausekkeita, yhtälöitä ja funktiota. Opiskelija ratkaisee perusyhtälöitä sekä käsittelee algebrallisia peruslausekkeita ja -funktioita. Opiskelija pysyy aikataulussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää ja hyödyntää algebrallisia matemaattisia lausekkeita, yhtälöitä ja funktiota. Opiskelija ratkaisee algebrallisia yhtälöitä sekä käsittelee algebrallisia lausekkeita ja funktioita. Opiskelija perustelee ratkaisumenetelmänsä. Opiskelija pysyy aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija soveltaa algebrallisia yhtälönratkaisu- ja lausekkeenkäsittelytaitoja monipuolisesti erilaisten tehtävien ratkaisuun. Opiskelija etsii vaihtoehtoisia ratkaisuja algebrallisissa ongelmissa ja arvioi käytetyn menetelmän sopivuutta ja ratkaisujen luotettavuutta. Opiskelija pysyy aikataulussa.