Siirry suoraan sisältöön

Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikkaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 8B00BT46

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Vastuuhenkilö
Jarmo Alarinta

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- virtaus- ja lämmönsiirtotekniikan keskeisten laitteiden, kuten venttiilien, pumppujen, lämmönsiirtimien ja uunien toiminta- ja mitoitusperiaatteet
- arvioida prosessoitavien aineiden ominaisuuksien merkityksen prosessisuunnittelussa ja valinnassa
- tehdä yksinkertaisia prosessilaitteiden mitoituksia ja laitevalintoja.

Sisältö

Aine- ja energiataseet

Virtaustekniikka
- painehäviöt putkistoissa
- venttiilityypit
- pumpputyypit
- venttiilien ja pumppujen mitoitus
- kiertopesujärjestelmien suunnittelu.

Lämmönsiirtotekniikka
- lämmönsiirron teoria laitemitoituksen perustana
- lämmönsiirtolaitteet ja niiden mitoitus
- lämmönsiirron yksikköprosessit
- kylmätekniikan perusteet.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lämpöoppi tai Fysiikka 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Fellows, P. J. (2022). Food Processing Technology - Principles and Practice (5. p.). Elsevier. https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFPTPPE38/food-processing-technology/food-processing-technology

Siirry alkuun