Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuslaatu ruokapalveluissaLaajuus (4 op)

Tunnus: CA00CX15

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Sisältö

Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Lisätiedot

Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

24.10.2022 - 18.12.2022

Laajuus

4 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Leena Arjanne
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO22
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Sisältö

Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)

Lisätiedot

Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.

Ilmoittautumisaika

01.07.2022 - 24.10.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

4 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Leena Arjanne
Opiskelijaryhmät
  • RESTO21
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluiden ravitsemuslaatua asiakkaiden hyvinvointia edistäen. Hän huomioi asiakkaan tilanteen sekä terveellisyyden, taloudellisuuden ja turvallisuuden näkökulmat. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.
Kehittäessään ruokapalveluiden ravitsemuslaatua opiskelija osaa hyödyntää elintarvikehankinnoissa ravitsemuksellisen laadun kriteereitä. Opiskelija löytää erillisryhmille eri elämänvaiheisiin annetut ravitsemus- ja ruokailusuositukset ja osaa soveltaa niitä ateriatuotannossa. Opiskelija osaa kertoa ravitsemuslaadusta ja perustella sen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Sisältö

Ravitsemuslaatu ja sen perusteleminen terveyden edistämisen avulla
Ravitsemuslaadun kriteerit elintarvikehankinnoissa
Erillisryhmien ravitsemussuositukset ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta
Ruokapalveluiden tehtävät ravitsemushoidon järjestämisen monialaisessa yhteistyössä
Ravitsemuslaatu käytännön ruoanvalmistuksessa
Ravitsemuslaadusta viestiminen

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ravitsemuslaadun merkityksestä ja vaikutuksista terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja tuntee erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeiset sisällöt ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa nimetä ravitsemuslaatuun vaikuttavia tekijöitä elintarvikehankinnoissa, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tunnistaa ja tuottaa napakoita ravitsemuslaatua kuvaavia mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa esitellä ja perustella ravitsemuslaadun merkityksen ja vaikutukset terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän löytää ja osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankintojen tekemiseen, reseptiikassa ja ruoan valmistuksessa. Hän osaa tuottaa ja arvioida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kehittää ruokapalveluja perustellen valintoja ravitsemuslaadun merkityksellä ja vaikutuksilla terveydelle ja hyvinvoinnille. Hän osaa soveltaa ja vertailla erillisryhmien ravitsemussuosituksista keskeisiä sisältöjä ruokapalvelujen ja ravitsemuslaadun näkökulmasta. Hän osaa soveltaa ravitsemuslaadun kriteerejä elintarvikehankinnoissa, sekä kehittää reseptiikkaa ja ruoan valmistustapoja. Hän osaa tuottaa, arvioida ja argumentoida ravitsemuslaatua kuvaavia ja perusteltuja mediasisältöjä.

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Erityisruokavaliot (suoritettu)

Lisätiedot

Opintojakso sisältää ravitsemuslaatuun liittyviä käytännön oppimistehtäviä.