Restonomi (AMK), Päivätoteutus: RESTO21
Tunnus: RESTO21
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Restonomin opinnot antavat monipuoliset valmiudet toimia esimies- ja asiantuntijatehtävissä liikeideoiltaan erilaisissa palvelualojen organisaatioissa ja ruoka-alan yrityksissä. Tutkinto-ohjelman opinnot perustuvat monialaisesti luonnontieteisiin, kauppatieteisiin ja käyttäytymistieteisiin. Koulutus perustuu näiden tieteiden soveltamiseen ruokapalvelualan erityispiirteisiin.
Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai esimerkiksi yrittäjänä. Elintarviketeollisuudessa restonomit työskentelevät myynnin ja markkinoinnin, tuotekehityksen ja laadun varmistamisen tehtävissä.
Opinnot antavat vankan tiedollisen ja käytännön osaamisen ruokapalvelujen tuottamiseen, johtamiseen ja asiakkaan kohtaamiseen ja digitaalisten järjestelmien tuottaman datan hyödyntämiseen. Opinnoissa perehdytään elintarviketurvallisuuteen sekä laadun ja prosessien kehittämiseen, ruokapalvelujen vaatimaan ravitsemusosaamiseen ja palvelualalla tarvittavaan liiketoimintaosaamiseen. Opinnot antavat valmiuksia vastata tulevaisuuden ruokapalvelualan haasteisiin, joiden ratkomiseen tarvitaan raaka-aineiden tuntemusta ja prosessiosaamista sekä kykyä luoviin ratkaisuihin.
Syventävissä opinnoissa voi valita seuraavia kokonaisuuksia: Ruokatuotannon kehittäminen, ammattikeittiöiden Älykkäät ratkaisut, Syventävät ravitsemusopinnot, Ruokakasvatus ja -käyttäytyminen, Tuotekehitys sekä Matkailu- ja elämyspalvelut. Syventävät opinnot valitaan toisen opiskeluvuoden aikana. Vaihtoehtoisesti voi valita muiden alojen opintosisältöjä, esimerkiksi omaa yrittäjyyttä tukevia opintoja, johtamista, bio- ja elintarviketekniikkaa tai kestävää kehitystä.
SeAMK Ruoka -yksikkö muodostaa Suomessa ainutlaatuisen osaamiskeskittymän. Restonomin opinnoissa luodaankin katsaus koko ruokaketjuun – ruokapalvelujen lisäksi maatalouteen sekä elintarviketeollisuuteen.
Matkailu- ja ravitsemisalalla asiakkaat ovat usein kansainvälisiä ja monipuolinen kielitaito sekä kulttuurien tuntemus on eduksi. Alan yritykset ovat usein monikansallisia. Ravintolat ja suurkeittiöt sijaitsevat siellä, missä asiakkaatkin. On siis luontevaa hankkia hyvä kielitaito ja hyvät kansainvälisyystaidot jo opintojen aikana. Restonomin tutkinto-ohjelmasta on erinomaiset mahdollisuudet lähteä harjoittelemaan ulkomaille, tehdä opintoja ulkomailla tai virtuaalisia vaihto-opintoja. Kielitaitoa voi kartuttaa myös kotimaassa, sillä osa opinnoista opiskellaan yhdessä vaihto-opiskelijoiden kanssa englannin kielellä ja oppimateriaalia on englanniksi. Lisäksi SeAMK:ssa on laaja kielitarjonta vapaasti valittaviin opintoihin.
Opintojen laajuus on 210 op ja kesto noin 3,5 vuotta. Opinnot voi suorittaa nopeamminkin riippuen aikaisemmasta osaamisesta ja omista tavoitteista. Opinnot on rytmitetty niin, että lukujärjestyksen mukainen opetus sijoittuu elo-syyskuun vaihteesta huhtikuun loppuun. Kesäisin on mahdollista tehdä kesäopintoja, harjoittelua ja opinnäytetyötä. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja verkko-opinnot sekä erilaiset käytännön harjoitustyöt.
Restonomiohjelmassa Perusharjoittelu sijoittuu ensimmäisen opiskeluvuoden kevääseen. Syventävä harjoittelu sijoittuu ensisijaisesti kolmanteen opiskeluvuoteen, mutta sen voi sijoittaa myös kesiin. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opiskelija valitsee opinnäytetyön aiheen mielenkiintonsa, urasuunnitelmiensa ja työllistymistavoitteidensa mukaan.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
SeAMKin restonomi on moniosaaja, joka toimii esimies- ja asiantuntijatehtävissä liikeideoiltaan erilaisissa palvelualojen organisaatioissa ja ruoka-alan yrityksissä, elintarviketeollisuudessa ja itsenäisinä yrittäjinä. Restonomit toimivat tehtävissä, joissa vaaditaan mm. palvelumuotoilun, digitalisaation, kansainvälisyyden, ruokakasvatuksen ja viestinnän taitoja. Restonomi on työelämän kehittäjä ja huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) esimies- ja asiantuntijatehtävät. Lisäksi yhä enenevässä määrin työllistävät erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.
Tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat esim. ravitsemistyönjohtaja, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö, ruokapalvelujohtaja, tuotekehittäjä, projektiasiantuntija tai -päällikkö ja asiakaspalvelupäällikkö tai alan yrittäjä.
Ammatilliset kieliopinnot suoritettuaan opiskelija osaa toimia oman alansa suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa, pystyy etsimään tietoa sekä seuraamaan oman ammattialansa kehitystä kohdekielillä.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Prosesseista projekteihin. Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opintojen alussa opiskelija oppii palvelutuotannon ja johtamisen prosessit. Syventävät opinnot perustuvat pääsääntöisesti projektioppimiseen. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjusta tai muilta koulutusaloilta.
Keskeistä on oppia yhdistämään teoria ja käytäntö ja kyetä vahvistamaan omaa osaamistaan aiemmin opitun ja oman kokemusmaailman varaan. Soveltavaan ja mielekkääseen oppimiseen päästään monimuotoisissa projekteissa. Opiskelijat osallistuvat SeAMK Ruoka -yksikön tutkimus- ja kehittämishankkeisiin erilaisten projektien, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden kautta. Oppimista tapahtuu myös työelämän kanssa yhteistyössä tehtävissä projekteissa.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RESTO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
18 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1006 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
6 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CY34 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1038 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
12 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
82 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1022 |
Kestävä ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1023 |
Ruokapalvelut ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CW02 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||||
CA00CX00 | Ruokapalvelut suurkeittiöissä | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX02 | Elämykselliset ruokapalvelut | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX07 | Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX08 | Ruokapalvelujen johtaminen | 6 | 6 | 2 | 4 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||
RESTO21-1024 |
Elintarviketurvallisuus ja laatu
(Valitaan kaikki) |
16 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX11 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX09 | Huoltovarmuus elintarvikeketjussa | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX12 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1025 |
Ravitsemus ja elintarviketieto
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||
CA00CX15 | Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1026 |
Liiketoiminta ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX17 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX18 | Yritystalouden hallinta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX19 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1027 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1028 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CY38 | Ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX22 | Planning of Menus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1029 |
Älykkäät ratkaisu
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX23 | Käyttäjälähtöinen tilasuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX24 | Teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1030 |
Syventävät ravitsemusopinnot
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX25 | Ravitsemusfysiologia ja terveys | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX26 | Ravitsemustutkimus | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX27 | Ravitsemusviestintä | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1031 |
Ruokakasvatus ja syömiskäyttäytyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX28 | Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX29 | Ruokakasvatus | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX30 | Ajankohtainen ravitsemusprojekti | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1032 |
Tuotekehitys - ideasta lanseeraukseen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX31 | Tuotekehitysprojekti | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX32 | Aistinvarainen arviointi | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX33 | Buustia tuotteelle messumarkkinoinnilla | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1033 |
Matkailu- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO21-1036 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1034 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1035 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1037 |
HOPSin mukaiset opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00DM56 | Elämystapahtuma Etelä-Pohjanmaan läpi | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO21-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX34 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX35 | Syventävä harjoittelu | 18 | 18 | 9 | 9 | 4.5 | 4.5 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||
RESTO21-1021 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISVALMIUDET
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CY04 | Opinnäytetyö | 15 | 5 | 10 | 5 | 10 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 65 | 72 | 85 | 15 | 28.5 | 36.5 | 33 | 39 | 46 | 39 | 15 | 14.3 | 14.3 | 12.2 | 12.2 | 12.2 | 15.5 | 17.5 | 13.9 | 13.9 | 11.9 | 23 | 23 | 11.3 | 11.3 | 16.3 | 7.5 | 7.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
amk:tutkintoon johtava koulutus
Restonomi kompetenssit 2021
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
RESTO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
RESTO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
RESTO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
RESTO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
18 |
RESTO21-1006 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
6 |
CA00CY34 | Matematiikka | 3 |
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 |
RESTO21-1038 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
12 |
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 |
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
RESTO21-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
82 |
RESTO21-1022 |
Kestävä ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
RESTO21-1023 |
Ruokapalvelut ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 |
CA00CW02 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 8 |
CA00CX00 | Ruokapalvelut suurkeittiöissä | 3 |
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 |
CA00CX02 | Elämykselliset ruokapalvelut | 2 |
CA00CX07 | Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä | 4 |
CA00CX08 | Ruokapalvelujen johtaminen | 6 |
RESTO21-1024 |
Elintarviketurvallisuus ja laatu
(Valitaan kaikki) |
16 |
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00CX11 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 |
CA00CX09 | Huoltovarmuus elintarvikeketjussa | 2 |
CA00CX12 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 5 |
RESTO21-1025 |
Ravitsemus ja elintarviketieto
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 |
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 |
CA00CX15 | Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa | 4 |
RESTO21-1026 |
Liiketoiminta ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
CA00CX17 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 |
CA00CX18 | Yritystalouden hallinta | 3 |
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 |
CA00CX19 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 |
RESTO21-1027 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
RESTO21-1028 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CY38 | Ruokatuotantoprosessit | 5 |
CA00CX22 | Planning of Menus | 5 |
RESTO21-1029 |
Älykkäät ratkaisu
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX23 | Käyttäjälähtöinen tilasuunnittelu | 5 |
CA00CX24 | Teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa | 5 |
RESTO21-1030 |
Syventävät ravitsemusopinnot
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX25 | Ravitsemusfysiologia ja terveys | 3 |
CA00CX26 | Ravitsemustutkimus | 2 |
CA00CX27 | Ravitsemusviestintä | 5 |
RESTO21-1031 |
Ruokakasvatus ja syömiskäyttäytyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX28 | Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta | 3 |
CA00CX29 | Ruokakasvatus | 4 |
CA00CX30 | Ajankohtainen ravitsemusprojekti | 3 |
RESTO21-1032 |
Tuotekehitys - ideasta lanseeraukseen
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX31 | Tuotekehitysprojekti | 4 |
CA00CX32 | Aistinvarainen arviointi | 2 |
CA00CX33 | Buustia tuotteelle messumarkkinoinnilla | 4 |
RESTO21-1033 |
Matkailu- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 |
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO21-1036 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
RESTO21-1034 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
RESTO21-1035 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
RESTO21-1037 |
HOPSin mukaiset opinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
RESTO21-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 |
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 |
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 |
XX00DM56 | Elämystapahtuma Etelä-Pohjanmaan läpi | 3 |
RESTO21-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
CA00CX34 | Perusharjoittelu | 12 |
CA00CX35 | Syventävä harjoittelu | 18 |
RESTO21-1021 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISVALMIUDET
(Valitaan kaikki) |
20 |
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
CA00CY04 | Opinnäytetyö | 15 |