Ajankohtainen ravitsemusprojektiLaajuus (3 op)
Tunnus: CA00CX30
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa itsenäisen projektin. Opiskelija osaa käyttää tiedonhankinnan menetelmiä ja rakentaa projektille teoreettisen viitekehyksen. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta ja osaa selittää ja tehdä johtopäätöksiä projektista.
Sisältö
Ravitsemusprojektin suunnittelu ja toteutus ajankohtaisesta ravitsemusaiheesta sekä sen raportointi.
Esitietovaatimukset
Ravitsemustutkimus
Ravitsemusviestintä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tarvitsee runsaasti ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän toimii kaavamaisesti. Raportissa esitetään heikosti projektin tuotoksia ja johtopäätökset ovat hajanaiset ja kytkeytyvät vähäisesti teoriaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa ohjattuna suunnitella ja toteuttaa projektin. Hän osaa käyttää projektin aikana tietojaan ravitsemuksesta. Raportissa esitetään projektin tuotoksia ja johtopäätökset perustuvat pääsääntöisesti projektiin sekä teoriaan.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hyödyntää tehokkaasti saamaansa ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta luovasti ja pätevästi. Raportissa esitetään kattavasti projektin tuotokset ja johtopäätökset perustuvat selkeästi projektiin sekä teoreettiseen viitekehykseen.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
28.10.2024 - 27.04.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Kaija Nissinen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa itsenäisen projektin. Opiskelija osaa käyttää tiedonhankinnan menetelmiä ja rakentaa projektille teoreettisen viitekehyksen. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta ja osaa selittää ja tehdä johtopäätöksiä projektista.
Sisältö
Ravitsemusprojektin suunnittelu ja toteutus ajankohtaisesta ravitsemusaiheesta sekä sen raportointi.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
Luennot, ohjatut harjoitukset, ravitsemusprojektin toteuttaminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä 81h, josta
- luennot ja ohjatut harjoitukset n. 20 h
- itsenäinen opiskelu ja projektityöskentely n. 60 h
Lisätietoja opiskelijoille
Huom. opintojakso sisältää käytännön projektin toteuttamiseen liittyen läsnäoloa vaativat kerrat.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tarvitsee runsaasti ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän toimii kaavamaisesti. Raportissa esitetään heikosti projektin tuotoksia ja johtopäätökset ovat hajanaiset ja kytkeytyvät vähäisesti teoriaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa ohjattuna suunnitella ja toteuttaa projektin. Hän osaa käyttää projektin aikana tietojaan ravitsemuksesta. Raportissa esitetään projektin tuotoksia ja johtopäätökset perustuvat pääsääntöisesti projektiin sekä teoriaan.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hyödyntää tehokkaasti saamaansa ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta luovasti ja pätevästi. Raportissa esitetään kattavasti projektin tuotokset ja johtopäätökset perustuvat selkeästi projektiin sekä teoreettiseen viitekehykseen.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
oppimistehtävät, portfolio/oppimispäiväkirja, projektiraportti
Esitietovaatimukset
Ravitsemustutkimus
Ravitsemusviestintä
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 19.05.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1.5 op
T&K-osuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Kaija Nissinen
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa itsenäisen projektin. Opiskelija osaa käyttää tiedonhankinnan menetelmiä ja rakentaa projektille teoreettisen viitekehyksen. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta ja osaa selittää ja tehdä johtopäätöksiä projektista.
Sisältö
Ravitsemusprojektin suunnittelu ja toteutus ajankohtaisesta ravitsemusaiheesta sekä sen raportointi.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
Luennot, ohjatut harjoitukset, ravitsemusprojektin toteuttaminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä 81h, josta
- luennot ja ohjatut harjoitukset n. 20 h
- itsenäinen opiskelu ja projektityöskentely n. 60 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tarvitsee runsaasti ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän toimii kaavamaisesti. Raportissa esitetään heikosti projektin tuotoksia ja johtopäätökset ovat hajanaiset ja kytkeytyvät vähäisesti teoriaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa ohjattuna suunnitella ja toteuttaa projektin. Hän osaa käyttää projektin aikana tietojaan ravitsemuksesta. Raportissa esitetään projektin tuotoksia ja johtopäätökset perustuvat pääsääntöisesti projektiin sekä teoriaan.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hyödyntää tehokkaasti saamaansa ohjausta projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Hän soveltaa tietojaan ravitsemuksesta luovasti ja pätevästi. Raportissa esitetään kattavasti projektin tuotokset ja johtopäätökset perustuvat selkeästi projektiin sekä teoreettiseen viitekehykseen.
Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
oppimistehtävät, portfolio/oppimispäiväkirja, projektiraportti
Esitietovaatimukset
Ravitsemustutkimus
Ravitsemusviestintä
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.