Restonomi (AMK), Päivätoteutus: RESTO24
Tunnus: RESTO24
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Restonomin opinnot antavat monipuoliset valmiudet toimia johto- ja asiantuntijatehtävissä liikeideoiltaan erilaisissa palvelualojen organisaatioissa ja ruoka-alan yrityksissä. Tutkinto-ohjelman opinnot perustuvat monialaisesti luonnontieteisiin, kauppatieteisiin ja käyttäytymistieteisiin. Koulutus perustuu näiden tieteiden soveltamiseen palvelualan erityispiirteisiin.
Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, ravitsemispalveluiden johtotehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Elintarviketeollisuudessa restonomit työskentelevät myynnin ja markkinoinnin, tuotekehityksen ja laadun varmistamisen tehtävissä.
Opinnot antavat vankan tiedollisen ja käytännön osaamisen
- palvelujen johtamiseen
- palvelualalla tarvittavaan liiketoimintaosaamiseen
- palvelumuotoiluun ja asiakasosaamiseen
- elintarviketurvallisuuteen sekä laadun ja prosessien kehittämiseen
- ruokapalvelujen vaatimaan ravitsemusosaamiseen
- digitaalisten järjestelmien tuottaman tiedon hyödyntämiseen
Opinnot antavat valmiuksia vastata tulevaisuuden palvelualojen haasteisiin, joiden ratkomiseen tarvitaan tuotetuntemusta ja prosessiosaamista sekä kykyä luoviin ratkaisuihin.
Vaihtoehtoisissa opinnoissa opintoja voi valita seuraavista restonomiohjelman omista kokonaisuuksista: Kehittyvät ruokapalvelut, Hyvinvointia ja terveyttä ruoasta sekä Elämykselliset matkailupalvelut. Opintoja voi valita myös muiden alojen opintosisältöjä, esimerkiksi omaa yrittäjyyttä tukevia opintoja, johtamista, bio- ja elintarviketekniikkaa tai kestävää kehitystä tai vaikka opintoja ulkomailta.
SeAMK Ruoka-ala muodostaa Suomessa ainutlaatuisen osaamiskeskittymän. Restonomin opinnoissa luodaankin katsaus koko ruokaketjuun – ruokapalvelujen lisäksi maatalouteen sekä elintarviketeollisuuteen.
Matkailu- ja ravitsemisalalla asiakkaat ovat usein kansainvälisiä ja monipuolinen kielitaito sekä kulttuurien tuntemus on eduksi. Alan yritykset ja työyhteisöt ovat usein monikansallisia. Ravintolat ja ammattikeittiöt sijaitsevat siellä missä asiakkaatkin. On siis luontevaa hankkia monikulttuurisuusosaamista ja hyvä kielitaito jo opintojen aikana. Restonomin tutkinto-ohjelmasta on erinomaiset mahdollisuudet lähteä harjoittelemaan ulkomaille, tehdä opintoja ulkomailla tai virtuaalisia vaihto-opintoja. Kielitaitoa voi kartuttaa myös kotimaassa, sillä osa opinnoista opiskellaan yhdessä vaihto-opiskelijoiden kanssa englannin kielellä ja oppimateriaalia on englanniksi. Lisäksi SeAMK:ssa on laaja kielitarjonta vapaasti valittaviin opintoihin.
Opintojen laajuus on 210 op ja kesto noin 3,5 vuotta. Opinnot voi suorittaa nopeamminkin riippuen aikaisemmasta osaamisesta ja omista tavoitteista. Opinnot on rytmitetty niin, että lukujärjestyksen mukainen opetus sijoittuu elo-syyskuun vaihteesta huhtikuun loppuun. Kesäisin on mahdollista tehdä kesäopintoja, harjoittelua ja opinnäytetyötä. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja verkko-opinnot sekä erilaiset käytännön harjoitustyöt.
Restonomiohjelmassa Harjoittelu (12 op) sijoittuu ensimmäisen opiskeluvuoden kevääseen. Syventävä harjoittelu (18 op) sijoittuu ensisijaisesti kolmanteen opiskeluvuoteen, mutta sen voi sijoittaa myös kesiin. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opiskelija valitsee opinnäytetyön aiheen mielenkiintonsa, urasuunnitelmiensa ja työllistymistavoitteidensa mukaan.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Kompetenssit ovat laajoja osaamiskokonaisuuksia eli yksilön tietojen, taitojen ja asenteiden yhdistelmiä. Ne kuvaavat pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä.
Yhteiset/yleiset kompetenssit ovat eri tutkinto-ohjelmille yhteisiä osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yleiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yleiset kompetenssit esitetään Arenen (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto) suosituksen mukaisesti seuraavasti: oppimaan oppiminen, eettisyys, työelämässä toimiminen, ennakoiva kehittäminen, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus sekä kestävä kehitys. Yrittäjyys on SeAMKin oma kompetenssi.
Tutkinto-ohjelmakohtaiset kompetenssit (laadittu ARENE:n MARATA -koulutusalan kehittämisverkostossa) muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden kehittymisen perustan:
1. Palvelukulttuuriosaaminen
- osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä Mara-alan palveluja
- osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
- osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa
2. Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen
- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
- osaa mallintaa ja soveltaa palveluprosesseja
- osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
- toimii yrittäjämäisesti
- osaa johtaa omaa ja työyhteisön toimintaa
- hyödyntää taloudellisia tunnuslukuja liiketoiminnan kehittämisessä
- osaa käyttää soveltuvaa teknologiaa ja hyödyntää digilisaatiota palveluliiketoiminnassa
3. Globaaliymmärrys
- toimii vastuullisesti
- toimii tuloksellisesti monikulttuurisissa organisaatioissa
- hyödyntää ennakointitietoa palveluliiketoiminnan kehittämisessä
SeAMKin restonomi on moniosaaja, joka toimii johto- ja asiantuntijatehtävissä liikeideoiltaan erilaisissa palvelualojen organisaatioissa ja ruoka-alan yrityksissä, elintarviketeollisuudessa ja itsenäisinä yrittäjinä. Restonomit toimivat tehtävissä, joissa vaaditaan mm. palvelumuotoilun, digitalisaation, kansainvälisyyden, ruokakasvatuksen ja viestinnän taitoja. Restonomi on työelämän kehittäjä, huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) johto- ja asiantuntijatehtävät. Lisäksi yhä enenevässä määrin työllistävät erilaiset henkilöstövuokraukseen ja matkailu- ja elämysteollisuuteen liittyvät yritykset.
Tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat esim. ravitsemistyönjohtaja, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, ravitsemispäällikkö, ruokapalvelujohtaja, tuotekehittäjä, projektiasiantuntija tai -päällikkö ja palvelupäällikkö tai alan yrittäjä.
Ammatilliset kieliopinnot suoritettuaan opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa, pystyy etsimään tietoa sekä seuraamaan oman ammattialansa kehitystä.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Oppimisessa huomioidaan oppijan aikaisemmat tiedot ja tulkinnat ja autetaan häntä kytkemään uusi opittava asia aikaisempaan tieto- ja kokemusperustaansa (sosiokonstruktivismi). Oppimisessa painotetaan sosiaalista vuorovaikutusta sekä aitojen tehtävien ja ympäristöjen merkitystä tiedon rakentamisessa. Olennaista on kehittää opiskelijan käsitystä omista oppimistaidoistaan ja itsearviointitaidoistaan. Ammatillisuus rakentuu teoreettisesta ja käytännöllisestä tiedosta sekä asenteesta. Opiskelijaa autetaan pohtimaan ja näkemään näiden osa-alueiden yhteyksiä toisiinsa.
Restonomiksi opiskelu perustuu Prosesseista projekteihin -malliin. Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Studio Kitchen on restonomien oppimisympäristö, missä opiskelijat kehittävät yritysyhteistyötaitojaan ja luovuuttaan, saavat tilaa kokeiluille ja tarvittaessa ohjausta oppimisen tueksi. Opintojen alussa opiskelija oppii palvelutuotannon ja johtamisen prosessit. Syventävät opinnot perustuvat pääsääntöisesti projektioppimiseen. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjusta tai muilta koulutusaloilta.
Keskeistä on oppia yhdistämään teoria ja käytäntö ja kyetä vahvistamaan omaa osaamistaan aiemmin opitun ja oman kokemusmaailman varaan. Soveltavaan ja mielekkääseen oppimiseen päästään monimuotoisissa projekteissa. Opiskelijat osallistuvat SeAMK Ruoka-alan tutkimus- ja kehittämishankkeisiin erilaisten projektien, harjoitteluiden ja opinnäytetöiden kautta. Oppimista tapahtuu myös työelämän kanssa yhteistyössä tehtävissä projekteissa.
Opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa monialaisia työelämälähtöisiä projektiopintoja (SeAMKPro). Monialaisia projektiopintoja voi sisällyttää toisesta opiskeluvuodesta alkaen.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
Syksy
2026 |
Kevät
2027 |
Syksy
2027 |
1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 5. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2026 | 3. / 2027 | 4. / 2027 | 5. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2027 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RESTO24-1001 |
SEAMKIN YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1002 |
Opiskelutaidot
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00DM02 | Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
XX00DM03 | Tieto- ja viestintätekniikka | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
XX00DM04 | Viestintätaidot | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1003 |
Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DK49 | Yrittäjyys matkailu- ja palvelualalla | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
XX00DM01 | Innovaatiot ja kehittäminen | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO24-1004 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
100 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1005 |
Vastuullinen palveluosaaja
(Valitaan kaikki) |
24 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00DA68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||
CA00DA69 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
CA00DA70 | Kestävä kehitys palvelutuotannossa | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO24-1006 |
Ravintola- ja asiakaspalveluosaaja
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DA64 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 10 | 10 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||
YE00DT08 | Svenska 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00DA66 | Matkailu- ja elämyspalvelut | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00DA65 | Palvelutuotannon suunnittelu | 6 | 6 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||
CA00DA67 | Ravintolapalvelujen johtaminen | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||
RESTO24-1007 |
Palveluliiketoiminnan kehittäjä
(Valitaan kaikki) |
32 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DA61 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
YE00DT09 | Svenska 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DA63 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00DA62 | Yritystalouden hallinta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00DB76 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00DB75 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX19 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1009 |
Työelämän uudistaja
(Valitaan kaikki) |
14 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
LT00DR42 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DA60 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1010 |
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1011 |
Kehittyvät ruokapalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CY38 | Ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00DC02 | Ruokalistasuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX23 | Käyttäjälähtöinen tilasuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX24 | Teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX31 | Tuotekehitysprojekti | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX32 | Aistinvarainen arviointi | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00DC04 | Tehoa tuotteen lanseeraukseen | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
RESTO24-1012 |
Hyvinvointia ja terveyttä ruoasta
(Valitaan opintopisteitä: 25) |
25 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DC05 | Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00DC06 | Terveys ja ravitsemusfysiologia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX26 | Ravitsemustutkimus | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX27 | Ravitsemusviestintä | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX28 | Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CX29 | Ruokakasvatus | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00CX30 | Ajankohtainen ravitsemusprojekti | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO24-1013 |
Elämykselliset matkailupalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||
LT00CK96 | Matkailu globaalina ilmiönä | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
LT00CK97 | Kestävä matkailu | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
LT00CK98 | Matkailun kokonaisvaltainen tuotekehitys | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||||||
CA00DC07 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO24-1014 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1015 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1016 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15) |
0 - 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1019 |
Muut valinnaiset ammattiopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15) |
0 - 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1020 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CN07 | Ruokahävikki | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00CN05 | Green Care -toiminta ja luonnon hyvinvointivaikutukset | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00CN06 | Green Care -palvelut ja -yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00DS94 | FBC – Food Business Challenge | 2 - 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DU37 | Visuaalinen viestintä myynnin edistäjänä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DU38 | Canvan perusteet | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO24-1022 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00DA58 | Harjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||
CA00DA59 | Syventävä harjoittelu | 18 | 18 | 9 | 9 | 4.5 | 4.5 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||
RESTO24-1021 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CY04 | Opinnäytetyö | 15 | 5 | 10 | 5 | 10 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 60 | 74 | 84 | 15 | 30.5 | 29.5 | 34.5 | 39.5 | 40.5 | 43.5 | 15 | 15.3 | 15.3 | 9.9 | 9.9 | 9.9 | 17.3 | 17.3 | 13.4 | 13.4 | 13.4 | 20.3 | 20.3 | 12.8 | 12.8 | 17.8 | 7.5 | 7.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
amk:tutkintoon johtava koulutus
Restonomi kompetenssit 2021
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), 2022
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), Arene 2022
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO24-1001 |
SEAMKIN YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 |
RESTO24-1002 |
Opiskelutaidot
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00DM02 | Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu | 2 |
XX00DM03 | Tieto- ja viestintätekniikka | 4 |
XX00DM04 | Viestintätaidot | 4 |
RESTO24-1003 |
Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta
(Valitaan kaikki) |
5 |
CA00DK49 | Yrittäjyys matkailu- ja palvelualalla | 3 |
XX00DM01 | Innovaatiot ja kehittäminen | 2 |
RESTO24-1004 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
100 |
RESTO24-1005 |
Vastuullinen palveluosaaja
(Valitaan kaikki) |
24 |
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00DA68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 3 |
CA00DA69 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 7 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
CA00DA70 | Kestävä kehitys palvelutuotannossa | 3 |
RESTO24-1006 |
Ravintola- ja asiakaspalveluosaaja
(Valitaan kaikki) |
30 |
CA00DA64 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 10 |
YE00DT08 | Svenska 1 | 3 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 |
CA00DA66 | Matkailu- ja elämyspalvelut | 2 |
CA00DA65 | Palvelutuotannon suunnittelu | 6 |
CA00DA67 | Ravintolapalvelujen johtaminen | 4 |
RESTO24-1007 |
Palveluliiketoiminnan kehittäjä
(Valitaan kaikki) |
32 |
CA00DA61 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
YE00DT09 | Svenska 2 | 2 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
CA00DA63 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 |
CA00DA62 | Yritystalouden hallinta | 5 |
CA00DB76 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 4 |
CA00DB75 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 4 |
CA00CX19 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 |
RESTO24-1009 |
Työelämän uudistaja
(Valitaan kaikki) |
14 |
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
LT00DR42 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
CA00DA60 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
RESTO24-1010 |
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 |
RESTO24-1011 |
Kehittyvät ruokapalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
CA00CY38 | Ruokatuotantoprosessit | 5 |
CA00DC02 | Ruokalistasuunnittelu | 5 |
CA00CX23 | Käyttäjälähtöinen tilasuunnittelu | 5 |
CA00CX24 | Teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa | 5 |
CA00CX31 | Tuotekehitysprojekti | 4 |
CA00CX32 | Aistinvarainen arviointi | 2 |
CA00DC04 | Tehoa tuotteen lanseeraukseen | 4 |
RESTO24-1012 |
Hyvinvointia ja terveyttä ruoasta
(Valitaan opintopisteitä: 25) |
25 |
CA00DC05 | Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut | 5 |
CA00DC06 | Terveys ja ravitsemusfysiologia | 3 |
CA00CX26 | Ravitsemustutkimus | 2 |
CA00CX27 | Ravitsemusviestintä | 5 |
CA00CX28 | Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta | 3 |
CA00CX29 | Ruokakasvatus | 4 |
CA00CX30 | Ajankohtainen ravitsemusprojekti | 3 |
RESTO24-1013 |
Elämykselliset matkailupalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 |
LT00CK96 | Matkailu globaalina ilmiönä | 3 |
LT00CK97 | Kestävä matkailu | 2 |
LT00CK98 | Matkailun kokonaisvaltainen tuotekehitys | 5 |
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 |
CA00DC07 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO24-1014 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
RESTO24-1015 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
RESTO24-1016 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15) |
0 - 15 |
RESTO24-1019 |
Muut valinnaiset ammattiopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15) |
0 - 15 |
RESTO24-1020 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 |
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 |
CA00CN07 | Ruokahävikki | 2 |
9A00CN05 | Green Care -toiminta ja luonnon hyvinvointivaikutukset | 5 |
9A00CN06 | Green Care -palvelut ja -yrittäjyys | 5 |
8B00DS94 | FBC – Food Business Challenge | 2 - 3 |
CA00DU37 | Visuaalinen viestintä myynnin edistäjänä | 5 |
CA00DU38 | Canvan perusteet | 3 |
RESTO24-1022 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
CA00DA58 | Harjoittelu | 12 |
CA00DA59 | Syventävä harjoittelu | 18 |
RESTO24-1021 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 |
CA00CY04 | Opinnäytetyö | 15 |