OpinnäytetyöLaajuus (15 op)
Tunnus: CA00CY04
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimus-, suunnittelu- tai kehityshankkeen, joka yhdistää koulutusohjelman keskeisen oppiaineksen ja työelämän tarpeet. Opiskelija osaa kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Hän osaa esitellä työtään opinnäyteseminaareissa. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa ja perehtyneisyytensä opinnäytetyönsä alaan.
Sisältö
Opinnäytetyön suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opinnäytetyöseminaarit
Kypsyysnäyte
Esitietovaatimukset
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyö
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 30.11.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 31.07.2025
Laajuus
15 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Ilkka Latomäki
- Paula Juurakko
- Kaija Nissinen
- Eija Putula-Hautala
- Leena Arjanne
- Kirta Nieminen
- Eliisa Ylinen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimus-, suunnittelu- tai kehityshankkeen, joka yhdistää koulutusohjelman keskeisen oppiaineksen ja työelämän tarpeet. Opiskelija osaa kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Hän osaa esitellä työtään opinnäyteseminaareissa. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa ja perehtyneisyytensä opinnäytetyönsä alaan.
Sisältö
Opinnäytetyön suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opinnäytetyöseminaarit
Kypsyysnäyte
Oppimateriaalit
SeAMK:n opinnäytetyöohjeisto
SeAMK:n kirjallisten töiden ohje
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P.Tutki ja kirjoita. Uusin painos. Helsinki: Tammi.
Heikkilä, T. Uusin painos. Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
Vilkka, H. Uusin painos. Tutki ja kehitä. Helsinki: Tammi.
Muu ajankohtainen tutkimus- ja kehittämistyökirjallisuus
Opetusmenetelmät
Itsenäinen työskentely tavoitteellisesti, järjestelmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti tiedonhankinnassa ja käsittelyssä, menetelmien hallinnassa, työn käytännön toteutuksessa ja työn raportoinnissa. Jokaisella työllä on nimetty ohjaaja. Opiskelija määrittelee ohjauksen tarpeen työn eri vaiheissa ja hankkii ohjausta työlle nimetyltä ohjaajalta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
405 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö ja opinnäytetyöprosessi. SeAMK opinnäytetyön arviointikriteeristö.
Esitietovaatimukset
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 21.02.2024
Ajoitus
01.09.2023 - 31.12.2024
Laajuus
15 op
T&K-osuus
15 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Ilkka Latomäki
- Paula Juurakko
- Kaija Nissinen
- Leena Arjanne
- Kirta Nieminen
- Eliisa Ylinen
- Sanna Jyllilä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimus-, suunnittelu- tai kehityshankkeen, joka yhdistää koulutusohjelman keskeisen oppiaineksen ja työelämän tarpeet. Opiskelija osaa kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Hän osaa esitellä työtään opinnäyteseminaareissa. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa ja perehtyneisyytensä opinnäytetyönsä alaan.
Sisältö
Opinnäytetyön suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opinnäytetyöseminaarit
Kypsyysnäyte
Oppimateriaalit
SeAMK:n opinnäytetyöohjeisto
SeAMK:n kirjallisten töiden ohje
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P.Tutki ja kirjoita. Uusin painos. Helsinki: Tammi.
Heikkilä, T. Uusin painos. Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
Vilkka, H. Uusin painos. Tutki ja kehitä. Helsinki: Tammi.
Muu ajankohtainen tutkimus- ja kehittämistyökirjallisuus
Opetusmenetelmät
Itsenäinen työskentely tavoitteellisesti, järjestelmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti tiedonhankinnassa ja käsittelyssä, menetelmien hallinnassa, työn käytännön toteutuksessa ja työn raportoinnissa. Jokaisella työllä on nimetty ohjaaja. Opiskelija määrittelee ohjauksen tarpeen työn eri vaiheissa ja hankkii ohjausta työlle nimetyltä ohjaajalta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
405 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö ja opinnäytetyöprosessi. SeAMK opinnäytetyön arviointikriteeristö.
Esitietovaatimukset
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 19.05.2024
Laajuus
15 op
T&K-osuus
15 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Ilkka Latomäki
- Paula Juurakko
- Kaija Nissinen
- Kirta Nieminen
- Eija Putula-Hautala
- Leena Arjanne
- Eliisa Ylinen
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimus-, suunnittelu- tai kehityshankkeen, joka yhdistää koulutusohjelman keskeisen oppiaineksen ja työelämän tarpeet. Opiskelija osaa kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Hän osaa esitellä työtään opinnäyteseminaareissa. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa ja perehtyneisyytensä opinnäytetyönsä alaan.
Sisältö
Opinnäytetyön suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opinnäytetyöseminaarit
Kypsyysnäyte
Oppimateriaalit
SeAMK:n opinnäytetyöohjeisto
SeAMK:n kirjallisten töiden ohje
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P.Tutki ja kirjoita. Uusin painos. Helsinki: Tammi.
Heikkilä, T. Uusin painos. Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
Vilkka, H. Uusin painos. Tutki ja kehitä. Helsinki: Tammi.
Muu ajankohtainen tutkimus- ja kehittämistyökirjallisuus
Opetusmenetelmät
Itsenäinen työskentely tavoitteellisesti, järjestelmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti tiedonhankinnassa ja käsittelyssä, menetelmien hallinnassa, työn käytännön toteutuksessa ja työn raportoinnissa. Jokaisella työllä on nimetty ohjaaja. Opiskelija määrittelee ohjauksen tarpeen työn eri vaiheissa ja hankkii ohjausta työlle nimetyltä ohjaajalta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
405 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö ja opinnäytetyöprosessi. SeAMK opinnäytetyön arviointikriteeristö.
Esitietovaatimukset
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyö