Siirry suoraan sisältöön

Opinnäytetyö (15 op)

Toteutuksen tunnus: CA00CY04-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 21.02.2024

Ajoitus

01.09.2023 - 31.12.2024

Laajuus

15 op

T&K-osuus

15 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Opettaja

  • Ilkka Latomäki
  • Paula Juurakko
  • Kaija Nissinen
  • Leena Arjanne
  • Kirta Nieminen
  • Eliisa Ylinen
  • Sanna Jyllilä

Opiskelijaryhmät

  • RESTO21
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimus-, suunnittelu- tai kehityshankkeen, joka yhdistää koulutusohjelman keskeisen oppiaineksen ja työelämän tarpeet. Opiskelija osaa kehittää ja osoittaa valmiuksiaan soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Hän osaa esitellä työtään opinnäyteseminaareissa. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa ja perehtyneisyytensä opinnäytetyönsä alaan.

Sisältö

Opinnäytetyön suunnittelu, toteutus ja raportointi
Opinnäytetyöseminaarit
Kypsyysnäyte

Oppimateriaalit

SeAMK:n opinnäytetyöohjeisto
SeAMK:n kirjallisten töiden ohje
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P.Tutki ja kirjoita. Uusin painos. Helsinki: Tammi.
Heikkilä, T. Uusin painos. Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
Vilkka, H. Uusin painos. Tutki ja kehitä. Helsinki: Tammi.
Muu ajankohtainen tutkimus- ja kehittämistyökirjallisuus

Opetusmenetelmät

Itsenäinen työskentely tavoitteellisesti, järjestelmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti tiedonhankinnassa ja käsittelyssä, menetelmien hallinnassa, työn käytännön toteutuksessa ja työn raportoinnissa. Jokaisella työllä on nimetty ohjaaja. Opiskelija määrittelee ohjauksen tarpeen työn eri vaiheissa ja hankkii ohjausta työlle nimetyltä ohjaajalta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

405 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella. Kypsyysnäyte arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kypsyysnäytteen vaatimukset ja arviointikriteerien mukaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opinnäytetyö ja opinnäytetyöprosessi. SeAMK opinnäytetyön arviointikriteeristö.

Esitietovaatimukset

Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyö