English 2Laajuus (2 op)
Tunnus: YELENGLI07
Osaamistavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Esitietovaatimukset
English 1
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Oppimateriaalit
Opettajan kurssin alussa ilmoittama materiaali
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 30.03.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Mari Heinonen
Opiskelijaryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Moodle material
Web-based literature
Academic journals
Opetusmenetelmät
Independent study
Written an spoken assignments
Peer assessment
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 hours
Lisätietoja opiskelijoille
80% attendance of class or grade affected.
50% minimum
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Teacher based assessment of work produced
Peer review
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
03.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 18.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Mari Heinonen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Verkkomateriaali Moodlessa, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Oppitunnit (hybridi) ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 15h oppitunteja yhdessä, muu kuormitus itsenäistä opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, hyväksytysti suoritetut kirjalliset ja suulliset tehtävät ja tentit
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 28.04.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Moodle material
Web-based literature
Academic journals
Opetusmenetelmät
Independent study
Written an spoken assignments
Peer assessment
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 hours
Lisätietoja opiskelijoille
80% attendance of class or grade affected.
50% minimum
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Teacher based assessment of work produced
Peer review
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 28.04.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Verkkomateriaali Moodlessa, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Oppitunnit (hybridi) ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 20 h oppitunteja yhdessä, muu kuormitus itsenäistä opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, hyväksytysti suoritetut kirjalliset ja suulliset tehtävät ja tentit
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 06.09.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 10.12.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1.5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Moodle-materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Oppitunnit (hybridi) ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
54 h josta 12 h oppitunteja
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävien ja tenttien hyväksytty suorittaminen (kirjalliset ja suulliset)
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 06.09.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 17.12.2023
Laajuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Moodle material
Web-based literature
Academic journals
Opetusmenetelmät
Independent study
Written an spoken assignments
Peer assessment
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 hours
Lisätietoja opiskelijoille
80% attendance of class or grade affected.
50% minimum
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Teacher based assessment of work produced
Peer review
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 20 h kontaktiopetusta, muu kuormitus itsenäistä opiskelua Moodlessa
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, hyväksytysti suoritetut kirjalliset ja suulliset tehtävät ja tentit
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
16 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
54 t.
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Material annnounced at the beginning of the course, supplementary reading Expert, English for Food Professionals
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 07.09.2022
Ajoitus
12.09.2022 - 18.12.2022
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO21Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
54 h josta 12 h kontaktia
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävien ja tenttien hyväksytty suorittaminen (kirjalliset ja suulliset)
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 07.09.2022
Ajoitus
12.09.2022 - 11.12.2022
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
16 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
54 t.
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Attendance requirement 80 %
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 15.05.2022
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI20Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kirjallinen tentti ja suullinen näyttö (esitykset)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktitunteja 12, muu kuormitus itsenäisiä verkko-opintoja
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, kirjallinen ja suullinen näyttö (tentit, esitykset)
Esitietovaatimukset
English 1
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 06.03.2022
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
RESTO20Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Tavoitteet
Opiskelija:
-osaa oman erityisalansa terminologiaa ja sanastoa
-osaa soveltaa yllämainittuja taitojaan käytännön tilanteissa eri työtehtävissään sekä kirjallisesti että suullisesti
-osaa hankkia uutta tietoa alaltaan englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussaan
Sisältö
Oman alan erityisterminologia, ammattitekstit
Ammattialan työtehtävät ja työympäristöt
Palvelutilanteet
Alaan liittyvät keskustelut ja suulliset esitykset
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali, oheislukemistona Expert, English for Food Professionals
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus ja itsenäinen verkko-opiskelu (Moodle), suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kirjallinen tentti ja suullinen näyttö (esitykset)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktitunteja 12, muu kuormitus itsenäisiä verkko-opintoja
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, kirjallinen ja suullinen näyttö (tentit, esitykset)
Esitietovaatimukset
English 1