Siirry suoraan sisältöön

Lääkehoito sosionomin työssäLaajuus (2 op)

Tunnus: BE00DS97

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää tulevana laillistettuna sosiaalihuollon ammattihenkilönä, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä turvallinen lääkehoito perustuu osaamiseen ja osaamisen varmistamiseen. Opiskelija tietää, että toteutetaan lääkehoitoa missä ympäristössä tahansa, tulee sen perustua toiminta- tai työyksikkökohtaiseen lääkehoitosuunnitelmaan, joka antaa raamit turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen.

Opiskelia on perehtynyt sosiaalialan asiakasryhmien lääkehoidon erityiskysymyksiin. Opiskelija osaa moniammatillisen tiimin jäsenenä ohjata asiakasta ja hänen läheistään lääkehoidossa. Opiskelija osaa lääkelaskujen perusteet.

Sisältö

- turvallisen lääkehoidon perusteet toimintayksikössä, osaamisen varmistaminen ja lupakäytänteet
- sosionomin työkentän asiakkaiden lääkehoidon erityiskysymyksiä
- yleisimpien kansansairauksien lääkehoito
- eri-ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä ohjaus lääkehoidossa
- lääkelaskujen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa turvallisen lääkehoidon perusteet. Opiskelija tunnistaa joitain sosiaalialan asiakasryhmien lääkehoidon erityiskysymyksiä. Opiskelija osaa lääkelaskujen perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa turvallisen lääkehoidon perusteet ja sosiaalialan asiakasryhmien lääkehoidon erityiskysymyksiä. Opiskelija tuntee yleisimmät kansansairaudet ja niiden lääkehoidon perusteet. Opiskelija osaa ohjata asiakasta lääkehoidossa. Opiskelija osaa lääkelaskujen perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää vastuunsa lääkehoidon toteuttamisessa ja osaa selittää ja arvioida turvallisen lääkehoidon perusteita. Opiskelija osaa kuvata sosiaalialan asiakasryhmien lääkehoidon erityiskysymyksiä ja yleisimpien kansansairauksien lääkehoitoa. Opiskelija osaa yksilöllisesti ohjata asiakasta ja hänen läheisiään lääkehoidossa. Opiskelija osaa lääkelaskujen perusteet.