Siirry suoraan sisältöön

TalousosaaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: XX00BW01

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:

- Analysoida hyvinvointiin liittyvät taloudelliset osakokonaisuudet omassa organisaatiossaan ja muodostaa niistä sekä toiminnallisen että taloudellisen kokonaiskuvan.
- Laatia hyvinvointia kuvaavia taloudellisia tunnuslukuja.
- Toteuttaa julkisen hankinnan ja toimia asiantuntijana hankintatyöryhmässä, halliten mm. hankintalainsäädännön mahdollisuudet uusille hyvinvointia tukeville innovatiivisille ratkaisuille.

Sisältö

- Kurssin ydin on hyvinvoinnin talousjohtaminen. Hyvinvoinnin talousjohtamisen lähtökohtana on kunnan tehtävä asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä sekä palvelujen järjestämisessä taloudellisesti kestävällä tavalla.
- Kurssin sisältö kattaa budjetoinnin ja talousarvion ja julkisten hankintojen perusteet sekä näihin liittyviä erityiskysymyksiä. Talousarvion valmistelussa korostuu hyvinvointiin liittyvät poikkitoiminnalliset toimenpiteet ja kyky ennakoida tulevaisuutta.
- Julkisten hankintojen osalta korostuu hyvinvointia tukevien uusien ideoiden ja toimenpiteiden hankintaprosessi ja hankintalainsäädännön mahdollisuudet.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus edellyttää: Läsnäolo lähiopetusjaksoilla, aktiivinen työskentelyyn osallistuminen, tehtävien kriteerien mukainen suoritus.