Siirry suoraan sisältöön

Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan edistäminen fysioterapiassa 2Laajuus (8 op)

Tunnus: BB00DL40

Osaamistavoitteet

Opiskelija:

- Osaa suorittaa pre- ja postoperatiivisen fysioterapian ohjaukset käytännössä
- Osaa nimetä selän ja alaraajan fysioterapeuttisessa tutkimisessa käytettäviä lomakkeita, testejä ja mittareita
- Osaa tulkita fysioterapeuttisessa tutkimisessa esiin nousseita löydöksiä ja rakentaa fysioterapiaprosessia niiden pohjalta
- Osaa toteuttaa fysioterapiaprosessin käytännössä.
- Osaa perustella valintansa näyttöön perustuvan tiedon pohjalta

Sisältö

- Selän ja alaraajan yleisimmät ongelmat ja niiden kuntoutus
- Haastattelu (lomakkeet), tutkiminen (testit, mittarit, havainnointi), terapeuttinen harjoittelu
- Kirurgia, ortopedia, traumatologia -fysioterapiaprotokollat
- Ft-prosessi: ohjaus- ja neuvonta, kivun hoito (manuaalinen terapia, fysikaalinen terapia, lääkitys), terapeuttinen harjoittelu (progressio, kuormitusfysiologia, motorinen oppiminen), apuvälineet, kirjaaminen
- Näyttöön perustuva fysioterapia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy osittain tai tyydyttävästi hyödyntämään selän ja alaraajan fysioterapiassa tutkimuslomakkeita, testejä ja mittareita. Opiskelija pystyy hyödyntämään osittain tai tyydyttävästi manuaalisen terapian, fysikaalisten hoitojen ja terapeuttisen harjoittelun keinoja selän ja alaraajan fysioterapiaprosessissa. Opiskelija pystyy osittain perustelemaan toimintaansa näyttöön perustuvan tiedon pohjalta. Opiskelja osaa toteuttaa pre- ja postoperatiivisen fysioterapiaohjauksen käytännössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija pystyy hyödyntämään selän ja alaraajan fysioterapiassa tutkimuslomakkeita, testejä ja mittareita. Opiskelija pystyy hyödyntämään manuaalisen terapian, fysikaalisten hoitojen ja terapeuttisen harjoittelun keinoja selän ja alaraajan fysioterapiaprosessissa. Opiskelija perustelee toimintaansa näyttöön perustuvan tiedon pohjalta. Osaa toteuttaa pre- ja postoperatiivisen fysioterapiaohjauksen käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija pystyy hyödyntämään selän ja alaraajan fysioterapiassa tutkimuslomakkeita, testejä ja mittareita kiitettävästi. Opiskelija pystyy hyödyntämään manuaalisen terapian, fysikaalisten hoitojen ja terapeuttisen harjoittelun keinoja selän ja alaraajan fysioterapiaprosessissa kiitettävästi. Opiskelija perustelee toimintaansa monipuolisesti näyttöön perustuvan tiedon pohjalta. Opiskelija osaa toteuttaa pre- ja postoperatiivisen fysioterapiaohjauksen käytännössä.

Oppimateriaalit

Luomajoki, H. & al. 2020. Ammattilaisen kipukirja. VK-kustannus Oy.
Tarnanen, S. & Holopainen, R. 2022. Harjoittelu ja tule-terveys. VK-kustannus Oy.