Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus: BIELI20
Tunnus: BIELI20
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Bio- ja elintarviketekniikan koulutus perustuu luonnontieteiden soveltamiseen ja luonnontieteellisen osaamisen yhdistämiseen nykyaikaiseen tekniikkaan. Koulutuksessa on kaksi syventävää vaihtoehtoa, jotka ovat (1) elintarviketeknologia ja (2) liha- ja valmisruokateknologia. Syventävät opinnot valitaan toisen opiskeluvuoden aikana.
Elintarviketekniikassa hankitaan laaja-alainen elintarviketeollisuustoimintoja tukeva osaaminen. Liha- ja valmisruokateknologiassa keskitytään edellistä syvällisemmin liha- ja valmisruokatoimialan haasteisiin.
Bio- ja elintarviketekniikkaa soveltava teollisuus on voimakkaasti kansainvälistyvää ja kansainvälisesti kilpailukykyistä. Elintarviketeollisuus on Suomen teollisuuden toimialoista kansainvälisesti kilpailukykyisintä. Alan suomalainen osaaminen edustaa maailman huippua ja teollinen toiminta tulee säilymään Suomessa tuotantotoiminnan globalisoitumisesta huolimatta. Pienyrittäjyys elintarviketuotannossa on kasvussa.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit toimivat avaintehtävissä bio- ja elintarviketekniikkaa soveltavassa teollisuudessa. Valmistuneet voivat sijoittua tuotannon esimies-, laadunhallinta, tuotekehitys- tai suunnittelutehtäviin elintarviketeollisuuteen tai teollisuuden palvelutoimintoihin. Keskeiset elintarviketeollisuuden alat ovat liha- ja valmisruokateollisuus, leipomot, meijerit ja juomateollisuus. Mahdollisia työtehtäviä ovat kuntien ja valtion palveluksessa valvonta- ja opetustehtävät. Pienimuotoinen yritystoiminta jatkojalostuksen parissa työllistää myös bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä.
Tyypillisiä bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tehtävänimikkeitä ovat esimies, tuotekehittäjä, tuotannon suunnittelija, tuotannon ohjaaja, terveystarkastaja, laadun ohjaaja, laatupäällikkö, tuotepäällikkö, tuotekehityspäällikkö tai tuotantopäällikkö. Bio- ja elintarviketekniikan insinöörien työtilanne elintarviketeollisuuden aloilla on vakaa, ja tulevaisuus näyttää positiiviselta.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Bio- ja elintarviketekniikan opiskelijan ammatillinen kehittyminen perustuu hyvään tekniseen ja luonnontieteelliseen perusosaamiseen, kriittiseen ajatteluun, ongelman ratkaisukykyyn sekä kykyyn toimia yhteisöllisesti ja vastuuntuntoisesti. Koulutuksessa korostuu konstruktiivinen oppimiskäsitys, koska keskeistä on oppia yhdistämään teoria ja käytäntö, ja kyetä vahvistamaan omaa osaamistaan aiemmin opitun ja oman kokemusmaailman varaan. Koulutus tarjoaa vahvan pohjan opintojen jälkeiselle ammatilliselle kehittymiselle.
Opetus sisältää perinteisen luentomuotoisen opetuksen lisäksi paljon käytännön laboratorioharjoituksia, oppimistehtäviä, laskuharjoituksia, joissa pyritään käsitteiden välisten suhteiden ymmärtämiseen. Keksivään ja mielekkääseen oppimiseen pyritään työelämästä saatavilla pienimuotoisilla selvityksillä ja ongelmanratkaisuun perustuvilla projektitöillä. Kevätlukukauden mittainen ammattiharjoittelu, yritysvierailut ja yrityksistä tulevat asiantuntijaluennot täydentävät opetusmenetelmäkokonaisuutta.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 |
Syksy
2020 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BIELI20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1006 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
YELRUOTS031 | Svenska | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1007 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1008 |
Tutkimus- ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki) |
3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI29 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
112 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1010 |
Luonnontieteelliset ammattiopinnot
(Valitaan kaikki) |
47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KC03MAVIE02 | Matemaattinen viestintä | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
KC03MAT107 | Algebra ja geometria | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03MAT108 | Differentiaali- ja integraalilaskenta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03FYSI11 | Mekaniikka ja lämpöoppi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03FYSI12 | Materiaalien fysiikka ja laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS79 | Kemia | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS80 | Kemian laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CG71 | Mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03BE30051 | Elintarvikekemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03BKPR05 | Biokemia ja -prosessitekniikka | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1011 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1012 |
Elintarvikeprosessitekniikka
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS96 | Ruokatuoteteknologian perusteet | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
KC03PTLS05 | Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00BT44 | Kasvis- ja marjavalmisteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT46 | Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
KC03BAUT05 | Automaatiotekniikka | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT47 | Tuotantoprosessin suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1013 |
Tuotantoyrityksen johtaminen
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT49 | Tuotantotalous | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT50 | Tilaus-toimitusketjun hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT51 | Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1014 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1015 |
Elintarviketeknologian opinnot
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KC03CE60164 | Meijeriteknologia | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KC03CE60192 | Viljateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CG69 | Work course of the food technology | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS97 | Elintarviketeknologian projektiopinnot | 10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1016 |
Liha- ja valmisruokateknologian opinnot
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00BI39 | Lihateknologian prosessit ja laatu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI40 | Lihatuotteiden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS82 | Valmisruokateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS98 | Lihateknologian projektiopinnot | 10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1017 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
15 - 30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03CE40240 | Robotiikka | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
CA00CG64 | Ruoka ja terveys | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00CG40 | Kestävä ruokaketjun johtaminen kiertotaloudessa | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI31 | Harjoittelu | 30 | 30 | 30 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI20-1020 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KC00F99999 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 65 | 81 | 63 | 55 | 29 | 36 | 30 | 51 | 33 | 30 | 47.5 | 7.5 | 15.5 | 13.5 | 13.8 | 13.8 | 8.8 | 15 | 15 | 18.5 | 16.5 | 16.5 | 14 | 19 | 10 | 10 | 10 | 23.75 | 23.75 | 2.5 | 2.5 | 2.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
Bio- ja elintarviketekniikka kompetenssit
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
BIELI20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
BIELI20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
BIELI20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
BIELI20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
BIELI20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
23 |
BIELI20-1006 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS031 | Svenska | 3 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
BIELI20-1007 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
BIELI20-1008 |
Tutkimus- ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki) |
3 |
8B00BI29 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 3 |
BIELI20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
112 |
BIELI20-1010 |
Luonnontieteelliset ammattiopinnot
(Valitaan kaikki) |
47 |
KC03MAVIE02 | Matemaattinen viestintä | 2 |
KC03MAT107 | Algebra ja geometria | 5 |
KC03MAT108 | Differentiaali- ja integraalilaskenta | 5 |
KC03FYSI11 | Mekaniikka ja lämpöoppi | 5 |
KC03FYSI12 | Materiaalien fysiikka ja laboratoriotyöt | 5 |
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 |
8B00BS79 | Kemia | 2 |
8B00BS80 | Kemian laboratoriotyöt | 5 |
8B00CG71 | Mikrobiologia | 5 |
KC03BE30051 | Elintarvikekemia | 5 |
KC03BKPR05 | Biokemia ja -prosessitekniikka | 5 |
BIELI20-1011 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 |
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 |
BIELI20-1012 |
Elintarvikeprosessitekniikka
(Valitaan kaikki) |
35 |
8B00BS96 | Ruokatuoteteknologian perusteet | 5 |
KC03PTLS05 | Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö | 5 |
8B00BT44 | Kasvis- ja marjavalmisteet | 5 |
8B00BT46 | Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka | 5 |
KC03BAUT05 | Automaatiotekniikka | 5 |
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 |
8B00BT47 | Tuotantoprosessin suunnittelu | 5 |
BIELI20-1013 |
Tuotantoyrityksen johtaminen
(Valitaan kaikki) |
20 |
8B00BT49 | Tuotantotalous | 5 |
8B00BT50 | Tilaus-toimitusketjun hallinta | 5 |
8B00BT51 | Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö | 5 |
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 |
BIELI20-1014 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
BIELI20-1015 |
Elintarviketeknologian opinnot
(Valitaan kaikki) |
30 |
KC03CE60164 | Meijeriteknologia | 5 |
KC03CE60192 | Viljateknologia | 5 |
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 |
8B00CG69 | Work course of the food technology | 5 |
8B00BS97 | Elintarviketeknologian projektiopinnot | 10 |
BIELI20-1016 |
Liha- ja valmisruokateknologian opinnot
(Valitaan kaikki) |
30 |
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 |
8B00BI39 | Lihateknologian prosessit ja laatu | 5 |
8B00BI40 | Lihatuotteiden kehittäminen | 5 |
8B00BS82 | Valmisruokateknologia | 5 |
8B00BS98 | Lihateknologian projektiopinnot | 10 |
BIELI20-1017 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
15 - 30 |
BIELI20-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
KC03CE40240 | Robotiikka | 4 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 |
CA00CG64 | Ruoka ja terveys | 3 |
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 |
YE00CG40 | Kestävä ruokaketjun johtaminen kiertotaloudessa | 5 |
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 |
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 |
BIELI20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
8B00BI31 | Harjoittelu | 30 |
BIELI20-1020 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 |
KC00F99999 | Opinnäytetyö | 15 |