Siirry suoraan sisältöön

HenkilöstöoikeusLaajuus (3 op)

Tunnus: LT00DR70

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia sekä velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa laatia pätevän työsopimuksen ja työtodistuksen. Hän ymmärtää, miten työsuhteen osapuolten on toimittava, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti.

Opiskelija osaa kuvata työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain tärkeimmät periaatteet ja sisällöt. Hän tuntee työaikalain ja vuosilomalain keskeisen sisällön.

Sisältö

- työsopimus
- työntekijän ja työnantajan oikeudet sekä velvollisuudet
- työsuhteen päättäminen
- työehtosopimus- ja yhteistoimintalaki yrityksessä
- työturvallisuus ja työtapaturma
- työaika- ja vuosilomalaki

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä työsuhteen osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän osaa kertoa työehtosopimus- ja yhteistoimintalain keskeiset periaatteet. Opiskelija tuntee pääpiirteittäin työsuhteen osapuolten velvollisuudet työturvallisuusasioissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa etsiä työsuhteeseen liittyviä keskeisimpiä lainsäännöksiä ja soveltaa niitä käytäntöön. Hän tuntee eri osapuolten oikeudet ja velvollisuudet. Opiskelija tuntee hyvin työnantajan ja työntekijän työsopimus- ja työturvallisuuslain mukaiset oikeudet ja velvollisuudet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa käytäntöön työsuhteen osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. Hän tuntee ja osaa soveltaa käytäntöön työehtosopimus- ja yhteistoimintalain säännöksiä. Opiskelija tuntee syvällisesti työsuhteen osapuolten työsopimus- ja työturvallisuuslain mukaiset oikeudet ja velvollisuudet.