Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen (5op)
Toteutuksen tunnus: C-10108-R601ML119-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 06.10.2025 - 31.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 09.02.2026 - 17.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Lapin ammattikorkeakoulu, Opintojakson tehtävä esitellään toukokuussa verkossa.
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 5
- Opintojakso
- C-10108-R601ML119
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija - Osaa tunnistaa ja kartoittaa eri luonnontuotteiden kasvupaikat paikkatietoja hyödyntäen - Osaa laatia keruutoiminnalle omavalvonta, keruu- ja turvallisuussuunnitelman - Tuntee kerääjien koordinointiin liittyvät luvanvaraisuudet ja toimet - Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja keruuorganisoinnin ketjun sekä osaa suhteuttaa tarvittavat toimenpiteet eri raaka-ainevolyymeihin - Ymmärtää luonnontuotteiden alkutuotannon ja arvoketjun - Osaa nimetä sopivan keruuajankohdan ja keruutavan käyttötarkoitus huomioiden.
Sisältö
Omavalvonta ja turvallisuus Luomukeruu ja -säädökset Luvanvaraisuudet Raaka-aineen talteenoton ja organisoinnin suunnitelma
Aika ja paikka
Opintojakson tehtävä esitellään toukokuussa verkossa.
Oppimateriaalit
Pirinen, H. Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon - LUONNON RAAKA-AINEIDEN TALTEENOTON LAATUKÄSIKIRJA (Suomen Metsäkeskus 2022). Kunnas, Susan; Misikangas, Katja; Liimatainen, Jaana; Mäki, Maarit; Pihlava, Juha-Matti; Korkalo, Pasi; Hietaniemi, Veli; Sarjala, Tytti (2021). Arctic FingerPrint – Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle : Loppu-raportti. (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2021). Susan Kunnas, Jaana Liimatainen, Maarit Mäki, Juha-Matti Pihlava ja Veli Hietaniemi. Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2020). Keruutuotanto - Ruokavirasto (Luomukeruutuotanto) Lisäksi jaettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot ja materiaalit. Verkkoluennoilla on myös pienryhmätöitä.