Kirjanpidon perusteet ja käytäntö (non-stop) (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02467-LT00DE12-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
22.05.2023 - 10.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
21.08.2023 - 31.07.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Hämeen ammattikorkeakoulu, Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02467-LT00DE12
Arviointiasteikko
1-5
Sisällön jaksotus
Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää yrityksen kirjanpidon merkityksen yritystoiminnassa. Hän oppii kirjanpidon prosessin ja osaa peruskäsitteet. Opiskelija oppii arvonlisäverotuksen perusteet Suomessa. Hän osaa kirjata yrityksen kirjanpitoon liiketapahtumia ja tehdä tilinpäätöskirjauksia.
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää yrityksen kirjanpidon merkityksen yritystoiminnassa. Hän oppii kirjanpidon prosessin ja osaa peruskäsitteet. Opiskelija oppii arvonlisäverotuksen perusteet Suomessa. Hän osaa kirjata yrityksen kirjanpitoon liiketapahtumia ja tehdä tilinpäätöskirjauksia. Sisältyy moduuliin: Liiketoiminta käytännössä tai Liiketoiminta käytännössä hevosalalla.
Aika ja paikka
Opintojakso on nonstop-toteutus HAMKin opiskelijoille. CampusOnline opiskelijoiden ilmoittautuminen päättyy 11.8.2023. Tarkempi aikataulutus ilmoitetaan ryhmän ja opintojakson Learn/Moodlessa. Työskentely on itsenäistä ja omaan tahtiin toteutettavaa.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla on käytössä seuraavat kirjat: 1. Tomperi Soile, Käytännön kirjanpito, oppikirja, Edita 2. Harjoituskirja: Tomperi Soile ja Keskinen Virpi, Käytännön kirjanpito, harjoituskirja, Edita Kirjojen lisäksi muu materiaali, joka on sähköisessä muodossa Learn/Moodlessa. Kirjat tulee olla hankittuina ennen opintojakson alkua.
Opetusmenetelmät
Verkkototeutus. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oman aikataulun mukaisesti. Aihealueet opiskellaan itsenäisesti materiaalien avulla. Materiaaleina on mm. opetusvideoita ja harjoitustehtäviä. Jokaisen aihealueen lopuksi opiskelija tekee aiheeseen liittyvän osaamiskartoituksen/tentin. Opintojaksolla pidetään ohjauskertoja pyydettäessä. Erilliset Zoom-ohjauskerrat ilmoitetaan ryhmän Learn/Moodlessa sekä ryhmän lukujärjestyksessä. BYOD eli Bring Your Own Device merkitsee omien laitteiden käyttöä opiskelussa tai työnteossa korkeakoulun tiloissa. Oppiminen HAMKissa voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta. Opiskelussa käytetään sähköisiä oppimateriaaleja.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Osaamiskartoitukset/tentit ovat opiskelijoiden tehtävissä oman aikataulun mukaisesti. Kutakin teemaa koskeva tentti aukeaa, kun teemaan liittyvät harjoitustehtävät on palautettu. Tentit tulee olla tehtynä opintojakson päättymispäivään mennessä. Uusintamahdollisuudesta ilmoitetaan erikseen opintojakson aikana.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
HAMKin tutkinto-opiskelijat voivat tehdä opintojaksosta AHOT-näytön erillisen hakemuksen mukaan. CampusOnline-opiskelijat eivät voi tehdä AHOT-näyttöä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on laajuudeltaan 5 opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen vaatii opiskelijalta keskimäärin 27 tunnin työpanosta.