Siirry suoraan sisältöön

Kasvikset ja marjavalmisteet (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03CE60214-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2018 - 31.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2019 - 19.05.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Laila Matikainen
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
KC03CE60214

Tavoitteet

Opiskelija osaa kasvis- ja marjaraaka-aineiden käytön, ominaisuukset ja laatuun vaikuttavat tekijät valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät tekijöitä.

Toteutustavat

Luennot ja laboratorioharjoitukset

Sisältö

- Syötävät kasvit (eksoottiset hedelmät, juurekset, kaalit, kotimaiset hedelmät, marjat, mausteyrtit, muut vihannekset, palkokasvit, peruna, salaatit, sipulit, vihanneshedelmät ja viljellyt sienet) elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
- kasvisten ravitsemus
- kasvistuotteiden kehittäminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin syötävät kasvikset, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee hyvin syötävät kasvikset, kasvisten eri prosessointitapoja sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kiitettävästi syötävät kasvikset, niiden ominaispiirteet, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit

Siirry alkuun