Ruoka ja viini (3op)
Toteutuksen tunnus: CA00BI58-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2018 - 31.01.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.01.2019 - 10.03.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Ilkka Latomäki
- Opintojakso
- CA00BI58
Tavoitteet
- Opiskelija osaa soveltaa erilaisia valmistustapoja ruuan laitossa.
- Opiskelija pystyy yhdistämään erilaisia viinejä eri ruokien kanssa ja suunnittelemaan viinilistan siten, että se tukee ruokalistalle valittuja annoksia.
- Opiskelija tuntee eri alueiden, rypälelajikkeiden ja valmistustapojen vaikutukset viinin makuun.
- Opiskelija tuntee erilaisten vahvojen alkoholien ja Cocktailien valmistuksen perusteet
- Opiskelija tietää erilaisten oluiden valmistuksen pääpiirteet ja pystyy yhdistämään eri oluita ruokien kanssa
Sisältö
- Viinien maistaminen, viinin rakenne ja viinin yhdistäminen ruokaan.
- Viinialueet, viinien laatuluokitukset ja eri rypälelajikkeiden erot
- Ruuan ja cocktailien valmistaminen ja erilaiset valmistustavat.
- Oluiden ja väkevien alkoholijuomien valmistamisen perusteet
Oppimateriaalit
- Hopia, Anu. Kemiaa keittössä
- Oz,Clarke. 2001. Nautittava viini. Mäkelä. Karkkila
- Berglund,J. Rinta-Huumo, A. 2008. VIINISTÄ VIINIIN 2014. Viininystävän vuosikirja.
- Eri keittokirjat
- Muut tunneilla ja verkon kautta välitettävä materiaali
Opetusmenetelmät
Käytännön harjoitustyöt ravintola Prikassa, luennot, virtuaalinen materiaali, ryhmätyö
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyö 57 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija pystyy perustelemaan auttavasti viinivalintansa käyttäen hyväksi makujen yhdistämisen teoriaa ja hankittua viinitietoutta. Opiskelija tuntee erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tietää, että on olemassa erilaisia oluita ja alkoholijuomien valmistustapoja
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija pystyy perustelemaan kohtalaisesti viinivalintansa käyttäen makujen yhdistämisen teoriaa ja viinitietoutta hyväksikäyttäen. Opiskelija pystyy käyttämään erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tietää eri oluiden ja alkoholijuomien valmistuksen perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija pystyy perustelemaan hyvin viinivalintansa käyttäen makujen yhdistämisen teoriaa ja viinitietoutta hyväksikäyttäen. Opiskelija pystyy soveltamaan erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tuntee eri oluiden ja alkoholijuomien valmistuksen.
Lisätiedot
Kurssin materiaalimaksu on 50€