Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja viini (3op)

Toteutuksen tunnus: CA00BI58-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2018 - 31.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2019 - 10.03.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Ilkka Latomäki
Opintojakso
CA00BI58

Tavoitteet

- Opiskelija osaa soveltaa erilaisia valmistustapoja ruuan laitossa.
- Opiskelija pystyy yhdistämään erilaisia viinejä eri ruokien kanssa ja suunnittelemaan viinilistan siten, että se tukee ruokalistalle valittuja annoksia.
- Opiskelija tuntee eri alueiden, rypälelajikkeiden ja valmistustapojen vaikutukset viinin makuun.
- Opiskelija tuntee erilaisten vahvojen alkoholien ja Cocktailien valmistuksen perusteet
- Opiskelija tietää erilaisten oluiden valmistuksen pääpiirteet ja pystyy yhdistämään eri oluita ruokien kanssa

Sisältö

- Viinien maistaminen, viinin rakenne ja viinin yhdistäminen ruokaan.
- Viinialueet, viinien laatuluokitukset ja eri rypälelajikkeiden erot
- Ruuan ja cocktailien valmistaminen ja erilaiset valmistustavat.
- Oluiden ja väkevien alkoholijuomien valmistamisen perusteet

Oppimateriaalit

- Hopia, Anu. Kemiaa keittössä
- Oz,Clarke. 2001. Nautittava viini. Mäkelä. Karkkila
- Berglund,J. Rinta-Huumo, A. 2008. VIINISTÄ VIINIIN 2014. Viininystävän vuosikirja.
- Eri keittokirjat
- Muut tunneilla ja verkon kautta välitettävä materiaali

Opetusmenetelmät

Käytännön harjoitustyöt ravintola Prikassa, luennot, virtuaalinen materiaali, ryhmätyö

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyö 57 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy perustelemaan auttavasti viinivalintansa käyttäen hyväksi makujen yhdistämisen teoriaa ja hankittua viinitietoutta. Opiskelija tuntee erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tietää, että on olemassa erilaisia oluita ja alkoholijuomien valmistustapoja

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija pystyy perustelemaan kohtalaisesti viinivalintansa käyttäen makujen yhdistämisen teoriaa ja viinitietoutta hyväksikäyttäen. Opiskelija pystyy käyttämään erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tietää eri oluiden ja alkoholijuomien valmistuksen perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija pystyy perustelemaan hyvin viinivalintansa käyttäen makujen yhdistämisen teoriaa ja viinitietoutta hyväksikäyttäen. Opiskelija pystyy soveltamaan erilaisia lähestymistapoja ruuan valmistuksessa saadakseen toivotun lopputuloksen ruoka-annokseen. Opiskelija tuntee eri oluiden ja alkoholijuomien valmistuksen.

Lisätiedot

Kurssin materiaalimaksu on 50€

Siirry alkuun