Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03TVHK05-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2018 - 07.10.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.08.2018 - 14.10.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Jarmo Alarinta
- Laila Matikainen
- Opintojakso
- KC03TVHK05
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
- tuntee tuotantovälineiden hankintaprosessin 
- osaa määritellä elintarvikekoneiden turvallisuuden ja hygienian kannalta kriittiset kohdat 
- osaa tuottaa vaatimusmäärittelyn koneiden suunnittelijalle 
- osaa soveltaa elintarvikekonevalmistuksen standardeja ja koneturvallisuuspäätöstä 
- osaa arvioida integroidun käytön ja kunnossapidon merkityksen yrityksen toimintaan 
- osaa soveltaa kunnossapidon menetelmiä 
- osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa käynnissäpitoa.
                    
Sisältö
Koneiden hankinta: 
- koneen hankinnassa huomioitavat koneiden turvallisuuden vaatimukset ja elintarviketeollisuudessa käytettävien koneiden erityisvaatimukset 
- elintarvikekoneiden hygieniavaatimukset. 
- metalliset materiaalit, ainevalinnat ja käsittelymenetelmät 
- koneenosien valmistuksessa käytettävät yleisimmät työmenetelmät 
- kiinteät, irrotettavat, joustavat liitokset, tehonsiirtotavat, hydrauliikan perusteet 
Tuotantovälineiden käyttö: 
- Kunnossapidon toiminnot ja menetelmät 
- käyttövarmuuden ylläpito- ja kehittämiskeinot 
- kunnossapidon tuotot ja kustannukset 
- kokonaistehokkuuden (KNL) kehittäminen 
- käynnissäpidon suunnittelu ja johtaminen.
                    
Opetusmenetelmät
Osittain verkko-opintoina
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin käynnissäpitoon liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
                    
