Siirry suoraan sisältöön

Uudet ruokatuotantoprosessit (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15CPROJ13-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.04.2017 - 15.10.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.09.2017 - 12.11.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Kirta Nieminen
Opintojakso
KI15CPROJ13

Tavoitteet

Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Sisältö

? Ruokatuotantotavat (cook & hold/serve, cook & chill, cook cold, sous vide ym.) ja laiteteknologia
? Aistittavan, hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun tutkimusmenetelmät
? Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prossesitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät

Toteutustavat

Luennot, käytännön kehittämisprojekti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.


3
Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän ymmärtää eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

1
Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän tunnistaa eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa arvioida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Siirry alkuun