Siirry suoraan sisältöön

Meijeriteknologia (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03CE60164-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.04.2017 - 05.11.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.09.2017 - 15.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Opintojakso
KC03CE60164

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet
- osaa määritellä maitotuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot
- osaa arvioida meijerituotteiden pakkaamisen erityisvaatimuksia
- osaa selittää kansainvälisen maidontuotannon rakenteen ja tärkeimmät toimijat
- osaa arvioida tuotelaatuun vaikuttavia tekijöitä.

Sisältö

- maidon koostumus ja laatutekijät
- maidon käsittely meijerissä
- hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus
- probiootit ja funktionaaliset meijerituotteet.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Bylund, G. 2003. Dairy Processing Handbook. Second revised edition. Tetra Pak Processing System Ab. 452 s.

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, laskuharjoitukset ja suunnittelutehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 50 h ja itsenäinen työskentely 80 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit sekä Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka

Siirry alkuun