Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan (3op)
Toteutuksen tunnus: KA03BELTE10-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 13.12.2016 - 12.02.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 12.01.2017 - 25.02.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Asmo Kemppinen
- Opintojakso
- KA03BELTE10
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.
Sisältö
Bio- ja elintarviketekniikan toimialan merkitys Suomen kansantaloudessa, Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset, Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys, Seuraavien elintarvikeryhmien valmistus pääkohdittain : vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.
Aika ja paikka
Tammi - helmikuu 2017
Oppimateriaalit
Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia. Eri painoksia.
Luentomateriaali
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöt ja seminaarit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ilmoitetaan/sovitaan myöhemmin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 80 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 48 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.
Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.