Ruokapalvelujen tuottaminen (16op)
Toteutuksen tunnus: KA15B10-1
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 30.08.2015 - 30.09.2015
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 01.09.2015 - 30.04.2016
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 16 op
 
- Lähiosuus
 - 16 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Koulutus
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 
- Opettajat
 - Ulla Eromäki
 - Paula Juurakko
 - Eliisa Ylinen
 
- Opintojakso
 - KA15B10
 
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
-	Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.  Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.
                    
Sisältö
-	Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä 
- Puhtaanapito
-	Elintarviketuntemus
-	Erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
-	Lampi R., Laurila A. & Pekkala M-L. 2009. Ruokapalvelut työnä. Helsinki: WSOY.
-	Lehtinen M., Peltonen H. & Talvinen P. 2007. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOY. 
-	Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY. 
-	Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
 
-	Määttälä S., Nuuttila J. & Saranpää T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY. 
- Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Helsinki: Edita Publishing Oy.
-	Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
                    
Opetusmenetelmät
-	Luennot ja harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
405 h
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä
3
Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä
1
Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita