Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia 1 (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03CE60140-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.12.2016 - 12.02.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2017 - 26.02.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
Labrat ryhmä 1 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Labrat ryhmä 2 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Labrat ryhmä 1
Labrat ryhmä 2
Opintojakso
KC03CE60140

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.

Sisältö

Teuraseläinlajit, teurastus, lihaksen rakenne ja koostumus, teurastuksen jälkeiset muutokset, lihavalmisteiden valmistus.

Toteutustavat

Luennot, tehtävät ja koetehdasharjoitukset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia

Siirry alkuun